Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

 civil licit sepsiszentgyorgy 012015. április 24. / Közlemény

Nagy sikerrel zárult tegnap, április 23-án a Háromszéki Közösségi Alapítvány szervezésében, körülbelül ötven résztvevővel a második sepsiszentgyörgyi Civil Licit akció, a Tamási Áron Szjnház Új Stúdió termében. A The Funding Network londoni testvérszervezet módszertana alapján zajló esemény több, mint két órát tartott, és magában foglalt projektbemutatókat, licitálást és eredmény összegzést.

 civil licit sepsiszentgyorgy 01  civil licit sepsiszentgyorgy 01  civil licit sepsiszentgyorgy 01
 civil licit sepsiszentgyorgy 01  civil licit sepsiszentgyorgy 01  civil licit sepsiszentgyorgy 01
 civil licit sepsiszentgyorgy 01  civil licit sepsiszentgyorgy 01  civil licit sepsiszentgyorgy 01
 civil licit sepsiszentgyorgy 01  civil licit sepsiszentgyorgy 01  


A Grubisics Levente, a Sepsi Rádió szerkesztőjének moderálásával zajló esemény igazi közösségi élményt nyújtott a résztvevők számára. A Civil Liciten mintegy 35 önzetlen adakozó hozzájárulásából 12 250 lej gyűlt össze. A Lajtha László Alapítvány által licitre bocsájtott II Székelyföldi Legényesverseny rendezvényre 4700, A Diakónia Keresztyén AlapítványTanulunk egymástól – a generációk egymáshoz való közeledését célzó programjára 3550, A Kiwanis Klub Sepsiszentgyörgyi Egyesület és a Kalandozás a Kiwanissal! című projektjére 4000 lej gyűlt a tegnap este.

A Lajtha László Alapítvány programját a Licit legnagyobb összegével Rendi Ferenc, a Dália Kertészet tulajdonosa támogatta 3000 lejes adományával, ezzel elnyerve a projekt főtámogatója címet. A Diakónia projektjének főtámogatója Deák Dávid a D&D cég tulajdonosa, illetve a Kiwanis Klub projektjének főtámogatója Benedek Ervin, a Bani Market üzlethálózat tulajdonosa lett.

Az ez évi licit egyik felemelő élményét jelentette a jelentős számú magánszemély, főleg fiatal adakozó, akik önzetlen felajánlásainkkal a közösségért való tenni akarás, a közösséggel szembeni felelősség szép példáját mutatták, valamint a Vinca Minor Egyesület felajánlása: a civil szervezetek egymáson való segíteni akarásának, egymásra figyelésének jegyében mindhárom licitre jelölt projektet támogatta.

Összegezve a második Civil Licit Sepsiszentgyörgyön, akár az előző alkalommal nagy sikernek örvendett, újra bizonyított a helyiek tenni akarása, közösségi törődése és egymásért érzett felelőssége. A tegnap este igazi közösségi élményt nyújtott támogatónak és támogatottnak egyaránt. (HKA hírszolgálat)

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.