Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

csillagaszat napja sepsiszentgyorgy 082015. április 25.

A Vega Csillagvizsgáló szervezésében Csillagászat mindenkinek címmel került sor a Csillagászat napjának megünneplésére 2015. április 25-én a Mikes Kelemen Líceum udvarán.

A rendezvény meghívottja Münzlinger Attila - asztrofotós a Hold fotózásról és az asztrofotózásról tartott előadást. A házigazdák részéről  Várhelyi Attila (Vega Csillagvizsgáló), György Teréz (Vega Csillagvizsgáló), Nagy Zenkő (amatőr Nap-guru), Csere Mihály (szervező, amatőr csillagász és fotós) segítettek a közönségnek eligazodni a csillagok csodálatos világában.

Fotó: Toró Attila

* * *

„Világszerte széles körben ünneplik a Csillagászat Napját, melyet az USA-beli Astronomical League ajánlása alapján, a tavasz első napján tartják.  A Csillagászat Napja »mozgó ünnep«, mely a holdfázishoz igazodik, általában az első negyedhez (április közepe - május közepe közötti) legközelebbi szombat, 2015-ben ez a nap április 25-ére esik.

Az ünnep célja az, hogy növeljék az emberek érdeklődését a csillagászattal és a csodálatos univerzummal szemben, hogy ismerjék meg a legújabb kutatásokat, felfedezéseket...” (forrás: G-Portál)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.