Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

DSC001172015. április 27. / Közlemény

A Turulmadár Ifjúsági Iroda, 2012-ben indította útjára délutáni oktatóprogramját gyermekeknek, Berde Mózsa kör néven. Jelenleg a kör tevékenységeibe 52 gyermek kapcsolódik be, hét szakember vezetésével. 2015. április 24-26. között került sor a kör történetében az első közös táborozásra, Sepsibesenyőn, a Norvég Civil Alap Románia, Kovászna Megye Tanácsa és a Nemzeti Tehetség Program támogatásával. A háromnapos tevékenység alatt számos foglalkozásra került sor, amelyek elsősorban a gyermekek különböző készségeit voltak hivatottak fejleszteni. Csapatmunkán és az egymásra való odafigyelésen volt a hangsúly, de jelentős szerepet kapott a sport és a környezetvédelem is.

DSC00165Első napra a játékos, sportos együttlét volt a jellemző. A második nap az Óriáspince-tetőre látogatott a csapat, útközben ismerkedve a növényekkel, a természetvédelemmel, és a környezet tisztán tartásának fontosságával. Délután egy-egy mese továbbgondolásán, lerajzolásán, eljátszásán dolgoztak a gyermekek, akik megtapasztalhatták a közös munka örömeit. A nap tábortűzzel és közös énekléssel zárult. Utolsó napon, különböző fejlesztőjátékokra került sor, amelyek a csapatban való gondolkodást voltak hivatottak fejleszteni.

Sokuk életében ez volt az első tábor, most látogatott elsőször az Óriáspince-tetőre, vagy ülhetett tábortűz mellett. Az önkéntesek, oktatók és a gyermekek is jól érzeték magukat, ezt mi sem jelzi jobban, hogy gyermekek kérték, hogy legalább ugyanennyi időt még maradhassanak. Köszönjük a partnernek és a támogatóknak a támogatást, az önkénteseknek a kifejtett munkát!

Furus Levente, a Turulmadár Ifjúsági Iroda elnöke

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.