Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Szemelyazonossag fotoBarabasZsolt 012015. szeptember 10. / Közlemény

Mozgalmas új évadnak néz elébe a 10 éves M Studio Mozgásszínház. A tervezett három új bemutató mellett folytatódnak a fesztiválszereplések és vendégjátékok, évfordulójuk megünneplésére pedig egy mozgásszínházi fesztivált is terveznek Sepsiszentgyörgyön.

 Szemelyazonossag fotoBarabasZsolt 01  Szemelyazonossag fotoBarabasZsolt 01  Szemelyazonossag fotoBarabasZsolt 01
 Szemelyazonossag fotoBarabasZsolt 01  Szemelyazonossag fotoBarabasZsolt 01  

Személyazonosság, Fotó Barabás Zsolt

Az M Studio 2015/2016-os évadának terveit Márton Imola művészeti vezető ismertette a társulat évadnyitó sajtótájékoztatóján. A sepsiszentgyörgyi mozgásszínházi társulat négy fesztiválszerepléssel indítja az évadot: szeptember 20-án a Brassói Magyar Napok keretén belül mutatják be a Kampf c. előadást, 26-án Gyergyószentmiklóson, a Nemzetiségi Színházak Kollokviumán játsszák a Személyazonosság című produkciót, október 1-jén a szebeni Fiatal Színházi Fesztiválon (Festivalul Tânăr Sibiu) mutatják be a Kampfot, október 4-én pedig Macedóniába, a szkopjei Panphys 2015 – Nemzetközi Pantomim és Fizikai Színházi Fesztiválra kaptak meghívást a Kecsevecse című előadással.

Az új évadban három bemutatót terveznek. Az első az M Studio és a Tamási Áron Színház közös produkciójaként valósul meg: a Nagy Botond rendezésében készülő Julie kisasszony Tarkovszkij jelenetekkel c. előadást novemberben mutatják be. “Rendkívül fontosnak tartom az előadás létrejöttét, ugyanis ez lesz az első közös produkciója a két társulatnak, ami fontos előrelépést jelent és egy inspiráló közös munkának nézünk elébe” – fogalmazott Márton Imola. Második bemutatójukat Horațiu Mihaiu rendezi Mălina Andrei koreográfussal együttműködve, A tenger címet viselő produkció Ketil Bjornstad norvég zeneszerző, író The Sea című zeneművének erőteljesen vizualitásra épülő mozgásszínházi adaptációja lesz. A harmadik produkció rendezője Andrea Gavriliu, aki Igor Sztravinszkij Tavaszi áldozatát fogalmazza újra a kortárs tánc nyelvén. Terveik szerint A tengert jövő februárban, a Tavaszi áldozatot pedig márciusban mutatják be.

Az M Studio fennállásának 10 éves évfordulóját egy mozgásszínházi fesztivállal ünnepli meg a társulat, amelyre november végén kerül sor Sepsiszentgyörgyön. A programban a kortárs mozgásszínház kiemelkedő vendégelőadásai és az M Studio legsikeresebb produkciói kapnak helyet, de plakát- és fotókiállítással, közönségtalálkozókkal is várják majd a nézőket.

Szeptember közepétől megújul az M Studio honlapja, egy dinamikusabb és esztétikusabb felületen lehet majd követni a társulat életét a www.m-studio.ro weboldalon. Évadnyitó előadásukat Sepsiszentgyörgyön szeptember 29-én játsszák, a Személyazonosság c. produkciót lehet megtekinteni 19 órától a Háromszék Táncstúdióban (Új Stúdióban).

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.