Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Szavai est plakat2015. szeptember 24. / Bod Péter Megyei Könyvtár

2015. szeptember 24-én, csütörtökön 18 órakor kerül sor a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében Szávai Géza erdélyi származású, budapesti író Regények két hangra című szerzői estjére. Közreműködik: Gáspárik Attila színművész (Marosvásárhely). Házigazda: Szonda Szabolcs könyvtárigazgató.

 

 

 

 

kivegezzuk nagyapadat boritoA rendezvény apropóját a szerző Kivégezzük nagyapádat című, a budapesti Pont Kiadónál 2014-ben megjelent regénye képezi, amelyből nemrég hangoskönyv készült, Gáspárik Attila közreműködésével.

A könyvről, röviden:
A regény cselekménye az 1950-es évekbe nyúlik vissza, de történetében generációkon át tör utat magának megfékezhetetlenül a düh, bosszú, előítélet.A Gáspár testvérpár, az iszonytató betegségében korán elhalt Bence és a mindent túlélő Áron gyerekkora az egyenlőséget hirdető történelmi korszak, a kommunizmus tombolásának idejére esik. De az egymást követő gyermeknemzedékek sorsát mélyebben gyökerező erők, múltból rájuk szabadított ítéletek játéka is meghatározza. Tovább élő „kivégzősdik” erőterében nő fel áldozat, hóhér, kibic, szemtanú – a mindenkori jelen örök szereplői. A bátyját túlélő Gáspár Áron keservesen megtanulja, míg a gyermekének tekintett félcigány kislány, Fruzsina még csak nem is sejti, hogy életük sosem lesz egyenlő megélt éveik történéseivel.

Az esten kedvezményes áron vásárolhatók meg a budapesti Pont Kiadó könyvei.

SzavaiGeza Albis iskola 20150921A rendezvény Szávai Gézának a napokban zajló háromszéki közönségtalálkozó-körútjába illeszkedik. Az író szeptember 21-én albisi kisiskolásokkal találkozott, szeptember 22-én délelőtt a csernátoni Bod Péter Általános Iskolában tanuló diákok vendége volt, 19 órától pedig a helybeli Sylvester Lajos Községi Könyvtárban lépett közönség elé.
Szeptember 25-én, pénteken 18 órakor a kézdivásárhelyi Kosztándi Galériában rendezett közönségtalálkozó meghívottja, ugyancsak Gáspárik Attila színművész közreműködésével.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.