Sepsiszentgyörgy, 2019. szeptemper 4. / fotó: Toró Atila

A3 zene a teren plakat web2015. szeptember 25.,27.  és 29. / Főtér

Folytatódik a Sepsiszentgyörgy a kultúrára épít eseménysorozat: szeptember 25, 27. és 29-én Godot-ra hangolt felolvasószínházzal, a Pro Musica Kamarakórus és a Mácsafej zenekar előadásával ismét megnyitja közönségének az épülő főtér kapuit a Sepsiszentgyörgy - Európa Kulturális Fővárosa 2021-ben pályázat csapata.


Tavaly, a Játék évében indított Tein Teátrum felolvasószínházi eseménysorozat nagy sikerének köszönhetően, idén folytatódnak a Tamási Áron Színház művészei által havonta megrendezett felolvasóestek. A Tein Teátroomszeptember 25-én, pénteken este 20.00 órátólAz utolsó Godot című Matei Vişniec darabbal, szabadtéren folytatja repertoárját. Pálffy Tibor és társai: Derzsi Dezső, Kolcsár József, Kónya Ütő Bence őszi-téli felolvasószínházi sorozatot terveznek, olyan drámák szövegeit hozzák közelebb a közönséghez, amelyek őket is személyesen érintik – mondta el Pálffy Tibor színművész. A felolvasószínház szeptembertől decemberig jelentkezik majd.

Sepsiszentgyörgy büszke a városban működő nagy- és kamarakórusokra, melyek koncertjeit leginkább ünnepekkor hallhatjuk. Ezúttal a Sipos Zoltán karnagy vezényletével működő Pro Musica Kamarakórus avatja szimfonikus térré az épülő főteret. A kórus hangversenye szeptember 27-én, vasárnap este 19 órától M. Haydn, J. G. Rheinberger, Bárdos Lajos, Deák-Bárdos György, Orbán György, Eric Whitacre, Kozma Mátyás és Pászti Miklós műveit teszi élményszerűvé.

A dolgokról egy földi szellemnek című, a már klasszikussá vált erdélyi költőóriás, Szilágyi Domokos és a kortárs költészet egyik legsajátosabb hangú alkotója, Fekete Vince szellemi párbeszédéből született produkció a Mácsafej zenekar kedd esti előadása. Zenei kalandozás és drámai megközelítések, avagy vers-zene és koncert-színház – határozzák meg a műfajok találkozási pontján létrejött előadásukat az alkotók. A Mácsafej zenekarFerencz Áron, Ferencz Csaba, Márk Attila, Ticusan János, Vitályos Lehel – Gábor Szabolcs szaxofonossal, Kolcsár József előadóművész-rendezővel és Ferencz Csaba zenei gondolataival együtt, egy kételyekkel terhes, de felismerésekben gazdag világba kalandoznak. Az előadás a főtéren szeptember 29-én, kedden 19 órakor kezdődik.

i2021A város önkormányzata és az i2021 projekt csapatának tervei szerint a munkálatok előrehaladtával az új Főtérnek egyre nagyobb része lesz bejárható, ezzel egy időben növekszik majd a klasszikus zenei koncertek és kulturális programok kínálata is.

A rendezvényekre a belépés díjtalan.

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.