Sepsiszentgyörgy, 2019. szeptemper 4. / fotó: Toró Atila

flow plakat web2015. november 27 – december 1.

Fennállásának 10 éves évfordulóját ünnepli idén az M Studio. Ennek alkalmából rendezik meg a flow fesztivált november 27 – december 1. között, amelynek keretén belül a Frenák Pál Társulat, Fehér Ferenc illetve Horváth Csaba és a Forte Társulat is Sepsiszentgyörgyre látogat.

Frenák Pál Társulat: BIRDIE

 Compagnie Pal Frenak Birdie György Jókúti 063  Compagnie Pal Frenak Birdie György Jókúti 063  

fotó: Jókuti György

 

Fehér Ferenc : HELLÓ, ZOMBI!

 FF Hello Zombie fotoKovacsovicsDavid   

fotó: Kovácsovics Dávid

 

Fehér Ferenc: TAO TE 

 FF TaoTe photo Busana  FF TaoTe photo Busana  

fotó: Busana

 

Szkéné Színház és Forte Társulat: A NAGY FÜZET

 FORTE A nagy fuzet DusaGabor 1  FORTE A nagy fuzet DusaGabor 1  

fotó: Dusa Gábor

 

M Studio: SZEMÉLYAZONOSSÁG

 MStudio Szemelyazonossag fotoBarabasZsolt 01   

fotó: Barabás Zsolt

 

M Studio: ROMEO & JULIA

 MStudio RomeoJulia HenningJanos   

fotó: Barabás Zsolt


Az öt napos fesztivált az M Studio történetének két meghatározó előadása keretezi: november 27-én az Uray Péter rendezésében készült Romeo&Julia című produkciót, december 1-jén pedig a Fehér Ferenc által rendezett Személyazonosságot mutatják be a Háromszék Táncstúdióban.

A flow fesztiválon továbbá a kortárs európai színházművészet négy formateremtő, a mozgásszínház műfajának különböző irányzatait képviselő produkciója lesz látható. November 28-án a Frenák Pál Társulat legújabb, Birdie című előadását mutatja be 19 órától a Tamási Áron Színház nagytermében. A fesztivál meghívottja továbbá a Forte Társulat, a Horváth Csaba által rendezett, Agota Kristof A nagy füzet című regénye alapján készült azonos című előadás november 28-án, 19 órától lesz látható, ugyancsak a színház nagytermében. Fehér Ferenc az M Studio visszatérő vendége, a flow fesztiválon két előadását is bemutatja: november 29-én, 17 órától a Tao Te, november 30-án, 19 órától pedig a legújabb, Helló, Zombi! című. produkciókat lehet megtekinteni a Háromszék Táncstúdióban. Az előadások után közönségtalálkozókra is sor kerül a Tamási Áron Színház büféjében.

A flow jelentéstartalma a víz mozgását ragadja meg, áramlást, hömpölygést, sodrást, hullámzást jelent. Az M Studio színházi formanyelvét alapvetően a mozgás határozza meg. A kísérletező társulat sajátos nyelven beszél a világról és a folyamatos újdonságkeresés jellemzi. Előadásai a romániai színházi törekvésekben úttörőnek számítanak, a fizikai színház, a kortárs tánc, a költői színház, a vizualitás és a próza határán teremti meg a maga sajátos műfaját. A társulat 10 éves évfordulójára szervezett fesztivál neve ezt a dinamizmust, folyamatos újdonságkeresést, műfajok közötti határelmosódást ragadja meg.

Jegyet vásárolni a sepsiszentgyörgyi Kulturális Szervezőirodában és a www.biletmaster.ro oldalon lehet. Jegyárak: a nagytermi előadásokra 20 lej a teljes árú, 15 lej a kedvezményes jegy, stúdióelőadásokra 30 lej a teljes árú jegy, 20 lej a kedvezményes. A Romeo&Julia, valamint a Személyazonosság c. előadásokra érvényesek a standard jegyárak és a Tamási Áron Színház Ábel bérletei. A részletes program az M Studio honlapján, a www.m-studio.ro oldalon olvasható.


Az M Studio Mozgásszínházat 2005-ben Uray Péter alapította Sepsiszentgyörgyön. A Háromszék Táncegyüttes mozgásszínházi műhelyeként létrejött formáció 2010-től a Tamási Áron Színház berkeiben működik.

Az M Studio Románia egyetlen hivatásos mozgásszínháza, a társulat olyan kísérleti munkára szövetkezett, amely a színészi eszköztár lehetséges határait feszegetve, a mozgás- és táncszínház területén kíván új, formateremtő előadásokat készíteni.

A kontakttánc, a mozgásművészet és a fizikai színház különböző elemeivel dolgozó társulat új megvilágításba helyezte, Romániában jobbára ismeretlen színházi nyelvre ültette át a magyar, a román és a világirodalom több klasszikus drámáját. A kísérletező társulat repertoárja évadról évadra új színekkel gazdagodik, az irodalmi művek nyomán színpadra vitt előadások mellett születtek sajátosan posztdramatikus mozgásszínházi produkciók is, melyeket tematikus műhelymunkákon hozott létre a társulat.

PROGRAM

2015. november 27., péntek
18:30 – Megnyitó / Háromszék Táncstúdió
19:00 – M Studio: ROMEO & JULIA /Háromszék Táncstúdió
20:30 – Közönségtalálkozó az M Studióval és Uray Péterrel /Színház büfé

2015. november 28., szombat
19:00 – Frenák Pál Társulat: BIRDIE / Tamási Áron Színház - nagyterem
20:30 – Közönségtalálkozó a Frenák Pál Társulattal / Színház büfé

November 29., vasárnap
17:00 – Fehér Ferenc: TAO TE / Háromszék Táncstúdió
19:00 – Szkéné Színház és Forte Társulat: A NAGY FÜZET / Tamási Áron Színház - nagyterem
22:00 – Közönségtalálkozó a Forte Társulattal / Színház büfé

November 30., hétfő
19:00 – Fehér Ferenc : HELLÓ, ZOMBI! / Háromszék Táncstúdió
20:30 – Közönségtalálkozó Fehér Ferenccel / Színház büfé

December 1., kedd
19:00 – M Studio: SZEMÉLYAZONOSSÁG /Háromszék Táncstúdió

 

0
0
0
s2smodern

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.