Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

DSC001652015. november 16./ Közlemény

Hétvégén zajlott a Turulmadár ifjúsági Iroda munkamegbeszélése, melynek célja programjainak, rendezvényeinek fejlesztése, bővítése volt. Az önkéntesek mellett, jelen voltak a bibarcfalvi, cófalvi és kökösi partnerek is, akiknek révén új gyermekek kerülhetnek be a Berde Mózsa Kör programba. Jelen bővítés által, a programban résztvevő gyermekek létszáma közel 100 főre nő. A munkálatok két csoportban zajlottak.

Az első csoportban, a sepsiszentgyörgyi oktatók megosztották eddigi tapasztalataikat és eredményeiket a gyermekfoglalkozásokkal kapcsolatban, leszögezték a jövő évi gyermektábor és kirándulás időpontját, valamit meghatározták, hogy milyen típusú segítségre van szükség a foglalkozások hatékony vezetéséhez. Megkezdődtek az előkészületek a „Régi Idők Karácsonyára”, amelynek keretében a tavalyi évhez hasonlóan, karácsonyi díszeket lehet majd vásárolni, ez által segítve a kör működését és fenntartását.

A második csoportban, az iroda önkéntes szabályzatának a kidolgozására bővítésére került sor, amely leszabályozza az új önkéntesek csatlakozását a csapatunkhoz. Ezt követően meghatározásra kerültek a 2016-os év első félévi programai. Önkéntes platform beindításra www.platz.ro néven és egy önkéntes kampány megvalósítására kerül sor az önkéntesség népszerűsítésére. Új önkéntes program valósul meg februári hónapban országos partnerekkel, ezen túl megrendezésre kerül a Nagy Műveltségi Vetélkedő, immár ötödik alakalommal. Fontos szempont lesz a kerékpárkölcsönző fejlesztése, bővítése, valamint ay ehhez kapcsolódó programok megvalósítása.

Az EGT 2009-2014 közötti időszakra vonatkozó támogatásából finanszírozott programok, a Civil Támogatási Alap Romániában program keretén belül. Az EGT és a Norvég támogatásokkal kapcsolatos hivatalos információk megtalálhatók a www.eeagrants.org honlapon.

(Fotó: Turulmadár ifjúsági Iroda)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.