Sepsiszentgyörgy, 2019. jînius 28.

VAR 5402 sugasfurdo tel vargyasi2016. január 7-én indul a síszezon Sugásfürdőn, bár egyelőre csak a kis pályát nyitják a kedvezőtlen időjárás miatt, a karbantartási munkálatok folyamatosan zajlanak, hogy a megfelelő körülményeket meg tudják teremteni.

Az elmúlt idők szokatlan meleg és csapadékhiányos időjárása miatt mostanra sikerült elindítani a sípályát. A hóágyuk december 30-a óta folyamatosan működnek, viszont csak január 7-re sikerült elegendő havat előállítani a kis pályán, hogy a téli sportok rajongóinak optimális körülményeket teremtsenek.

Január 7-étől kezdődően a tavalyi programhoz hasonlóan, szombaton és vasárnap, valamint az iskolai szünidő alatt egész nap 9-től 21 óráig lehet igénybe venni a pályát. A vakáció lejártával hétfőtől csütörtökig 15 és 20 óra között működik a felvonó, péntekenként pedig egy órával hosszabbodik a program, azaz 21 óráig.

A díjszabások változatlanok maradtak. Az egységes beléptető rendszerben érvényesíthető legolcsóbb 12 pontos bérlet 10 lejbe kerül, a legdrágább 90 pontos pedig 50 lejért vásárolható meg. Egy felvonás alkalmával a beléptető kapu az 1-es sípályánál 3 pontot, a 2-es számú, kis pályánál pedig 2 pontot von le.

A Multi-Trans közszállítási vállalat is újraindítja a sugásfürdői járatait, a változatlan téli program szerint. Hétfőtől péntekig Sepsiszentgyörgyről 16 órakor indul a síbusz, az Erzsébet parki és Kálvin téri megállóknál lehet felszállni, visszafele Sugásfürdőről Sepsiszentgyörgyre 21 órakor indul vissza. Hétvégenként, szombaton és vasárnap, valamint vakációban, Sepsiszentgyörgyről 8.30 és 16  órakor lehet felszállni. Visszafele Sugásfürdőről a busz 13, valamint 21 órakor jön vissza Sepsiszentgyörgyre.

A hóágyuk préselt levegő, víz és elektromos áram segítségével képesek viszonylag jó minőségű havat előállítani, akár 30-40 centimétert is. Az ágyukat helyi víztárolókból működtetik, ezért nem jelentenek környezeti veszélyt sem. A hóágyuk működése csendes, nem zavarja a sízőket, és legtöbb esetben akkor műkődnek mikor nincsenek sízők a pályán.

(A Városimázs Iroda közleménye, fotó: Vargyasi Levente)

0
0
0
s2smodern

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom