Sepsiszentgyörgy, 2019. március 28.

hka logo2016. január 11. / Közlemény

A Háromszéki Közösségi Alapítvány adománygyűjtő akciókon keresztül 2015-ben 265.000 lejt gyűjtött helyi szinten, ebből 251.247 lejt fordított vissza közösségi célokra programtámogatásokon és köztéri befektetéseken keresztül.  A helyi források 62%-át a közösségi kártyák használatából a közösségi alapba befolyt összeg képezi. A kártya program fő közösségi partnere a Bertis cég, ezenkívül még további nyolc helyi cég/partner vesz részt a programban.

civil licit sepsiszentgyorgy 08tekerj kezdivasarhely 08Az alapítvány 34 000 lej értékben támogatta a helyismereti kirándulásokat iskolai csoportok számára, 16 000 lejt fordított ösztöndíjakra tehetséges diákoknak, 14 000 lej értékben őshonos gyümölcsfa csemetéket osztott szét 12 háromszéki településen, 41 000 lejjel támogatta a civil szervezetek programjait, 7.000 lejt ifjúsági célokra fordított és 17 000 lej értékben játszóteret hozott létre Kézdivásárhelyen és közösségi teret Kovásznán, a helyi cégek és a lakosság közreműködésével.

Ezenkívül 13 000 lej értékben biztosított egyedi támogatásokat (könyvkiadás, kutatási expedíción való részvétel, versenyek, sportnapok) és 25 000 lejes alapot hozott létre a Székelyföldi tehetséges gyermekek és fiatalok támogatására.

A 2015-ös évben érezhetően megnőtt az alapítvány programjain résztvevők száma.  Az alapítványi akciókban/programokban közvetlen 27 544 személy vett részt, ebből 22 000 közösségi kártya felhasználó. 914-en tekertek jó közösségi célokért, közel kétszázan (187 személy) kínáltak fel egyéni támogatást a Civil liciten és a Közösségi Bálon, a csemetekert akciókon illetve HKA által szervezett felújítási munkálatokban 2613-an vettek részt, és 100 önkéntes tevékenykedett a kampányokban.

Az alapítványt helyi vállalkozók és civil szervezeti vezetők hozták létre magánpénzekből, azzal a céllal, hogy fejlesszék a helyi közösséget. Az ötéves tevékenység eredményei alapján biztonsággal elmondható: a kezdeményezés jó talajra talált, egyre többen kapcsolódnak be a programokba és ezáltal egyre jobban erősödik a közösségi szellem, ami az egymásra figyelésről, egymás iránti bizalomról és cselekvőkészségről szól. 


2016-ban a Háromszéki Közösségi alapítvány tovább folytatja közösségépítő munkáját. Céljai között továbbra is kiemelt helyen szerepel a közösségi kártya program fejlesztése, az őshonos csemeték visszaültetése Háromszéken, a helyi közösségek kezdeményezéseinek támogatása és a tehetséges gyermekek és fiatalok felkarolása.

Az Alapítvány a Közösségi Kártya használatának megkönnyítése érdekében kifejlesztette a kártya androidos alkalmazását GoForCard néven. Az androidos alkalmazást régi kártyafelhasználó és újonnan regisztráló egyaránt letöltheti a Play Áruház felületéről (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enetix.HKA), internetkapcsolat csupán a regisztrációhoz szükséges, az alkalmazás használatához nem.

2015 decemberében a Közösségi Kártya használatával 16.411 lej gyűlt az Ujjvárossy József Közösségi Alapba.

Kártyaprogram partnerek: Bertis üzletek, Bani Market üzletek, Salvia gyógyszertárak, TTS utazási iroda, Háromszék napilap, Orex építőanyag lerakat, Hermann gyógyszertár, Pro-Vitam magánklinika, Sugás Vendéglő.

(HKA hírszolgálat)

0
0
0
s2sdefault

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom