Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Tudosklub PetoMaria 20160119-plakat2016. január 19. / Helyszín: Bod Péter Megyei Könyvtár

Néhány évre visszanyúló hagyományt folytatva, a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárban ismét közönség elé lépnek a helybeli Székely Mikó Kollégium Tudósklubjának tagjai, irányítójuk, Pető Mária fizikatanár társaságában, hogy bemutassák tevékenységük friss eredményeit.

A 2016. január 19-én, kedden 18 órakor a könyvtár Gábor Áron Termében, a Háromszéki TÉT-estek (Tudás – Élmény – Tapasztalat) előadássorozatban sorra kerülő, Rendhagyó fizikaórák című rendezvény első felében az ifjú tudósjelöltek műhelybemutatót tartanak Bonyolultból egyszerű: jelenségértelmező robotok címmel. Ezen szó lesz az általuk készített robotok társításáról mozgáselemző, adatgyűjtő elemekkel, abból a célból, hogy bonyolult folyamatok egyszerűbben, szemléletesebben érthetővé váljanak, különböző jelenségekhez kapcsolódó elméleteket könnyebben igazolni lehessen. A bemutató keretében távvezérelt meteo- és mérőállomásokkal is megismerkedhetnek a jelenlévő érdeklődők.

A rendezvény második felében a Tudósklub irányítója, Pető Mária fizikatanár tart előadást Űrkutatás, csillagászat a mozivásznon címmel. Témája a modern fizika, űrkutatás eredményei (az aktuális nagy űrprogramok: Mars-rover, Cassini és a Saturn, Rosetta és a P67-es üstökös, New Horizons) és vonatkozó témák filmes megjelenítései (pl. Star Trek, Angyalok és démonok stb.), illetve a kettő közti viszony.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk, kicsiktől nagyokig!

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.