Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

piknik2016. január 18. / Helyszín: Andrei Mureșanu Színház

Január 18-án, hétfőn 19 órakor kerül sor az Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című, a román és magyar fiatalok tapasztalatait feldolgozó produkció 50. bemutatására. Másnap, kedden 19 órától az Osonó Színházműhely független társulat folytatja az ünnepséget, hiszen az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című, többszörösen díjazott előadás 425. bemutatására kerül sor. Székhely hiányában, az Andrei Mureșanu Színház fogadta be az ünnepi előadásokat. A román színház nemrég átadott termében, a volt moziban régi épületében láthatja a sepsiszentgyörgyi közönség az előadásokat.

 piknik1  piknik1  piknik1
 piknik1  piknik1  piknik1
 piknik1   

A Fazakas Misi által rendezett Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című fórumszínházi előadás kiindulópontját az osonós és a csíkszeredai román fiatalok egyéni tapasztalatai képezik. A fiatalok vallomásai megbolygatják a nézőket, arra ösztönözve őket, hogy vegyenek részt a játékban saját történéseikkel és rádöbbenéseikkel. A román és magyar nyelven játszott produkció azt a törekvést erősíti meg, hogy az etnikumok együttélésének problémáit nem megkerülni kell, hanem dokumentálni és megvitatni, a színházművészet és színházi kultúra játékos szellemében.

A Fazakas Misi által rendezett Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadást több mint 5 éve játssza a társulat, és mindeddig 3 kontinens 22 országának 170 településén került bemutatásra. A társadalmi problémákat feldolgozó dokumentarista produkció román fordítással lesz látható.

Az előadások főtámogatója a magyarországi Tiszta Formák Alapítvány. A helyek korlátozott száma miatt helyfoglalás szükséges, amelyet az e-mail címen, az Osonó Facebook oldalán vagy a 0741437627 telefonszámon lehet megtenni. (Osonó közlemény)

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.