Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

 MG 9988 Q2016. február 16. | Közlemény

A két társulat Catinca Drăgănescu rendezésében állítja színpadra Székely Csaba Bányavakság című művét. A bemutatóra február 28-án, vasárnap este 7 órakor kerül sor az Andrei Mureșanu Színház Arta termében.

 

 MG 0029 Q  MG 0029 Q  MG 0029 Q
 MG 0029 Q  MG 0029 Q  MG 0029 Q

A két társulat tagjai február elejétől kísérleteznek és kalandoznak a marosvásárhelyi szerző trilógiájának ismeretlen falujában. A trilógia második része, a Bányavakság egy keserű komédia a székelyföldi település, a név nélküli falu közösségének vakságáról. A szereplők a szétesés utolsó lépcsőfokán léteznek, ahol már az emberek elveszítik az identitásukat és emberségüket. Ezek a szereplők nem egy betegség miatt vakultak meg, hanem a szegénység, a torz ambíciók és titkok miatt. A túlélésért való küzdelem működteti őket, ezért úgy élnek, mint valami vakok: úgy szavaznak, mint a vakok, úgy tesznek, mintha nem látnák a nővér fájdalmát vagy a lány eltévelyedését, ahogy azt az ürességet sem, amit a fakitermelő maffia hagyott maga után. Megvakította őket az interetnikus vakság, és nem látják, hogy apránként elhal, felszámolódik az egész falu.

A rendezőnő munkatársai: Wegroszta László díszlettervező, Fazakas Misi rendezői asszisztens, Ivácson László koreográfus és Csibi Szabolcs zenész. Szereplők: Daniel Rizea, Elena Popa, Sebastian Marina, Claudia Ardelean, Ion Fiscuteanu JR., Mucha Oszkár, Benyhe Bernát, Daragics Bernadette, Fekete Kata, Gyergyai Bea, Péter Izolda.

Az Osonó Színházműhely főtámogatója a magyarországi Tiszta Formák Alapítvány.

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.