Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

sepsi cimer2016. március 1. | Közlemény

Március 1-től Sepsiszentgyörgyön lehetőség nyílik a mobilparkolásra, így nem csak parkolóautomatákon keresztül lehet parkolójegyet váltani. A gépkocsivezetők két úton fizethetik be a parkolási díjat: SMS-en, valamint egy telefonos applikáción keresztül. A mobilparkolási rendszer hétfőtől péntekig, 8:30-tól 16:30-ig működik, ebben az időszakban díjköteles a parkolás a belvárosban.

Az SMS-parkoláshoz az autó rendszámát és a parkolási időtartam kódját szükséges megírni a 7420 telefonszámra, ezt követően a rendszer visszaigazoló üzenetet küld a művelet sikerességéről. Az SMS-parkolás ára egy órára 0,45 euró + áfa, a napidíj pedig 2,20 euró + áfa. A beküldött üzenetnek így kell kinéznie abban az esetben, ha valaki egy órára szeretne parkolni: 491 RENDSZÁM (pl. CV01ABC), ha pedig egy egész napra, akkor a következő üzenetet kell beküldeni: 490 RENDSZÁM (pl. CV01ABC). A napi díj 24 órára vonatkozik, tehát a 12 órakor beküldött üzenet másnap délig biztosít parkolási lehetőséget.  Két vagy több, egymás után küldött, azonos tartalmú SMS-sel többszörözhető a parkolás időtartama, azaz amennyiben három órára szeretne valaki parkolási díjat fizetni, háromszor kell elküldenie az egy órára vonatkozó üzenetet. Természetesen a parkolás időtartama egy későbbi időpontban is meghosszabbítható. Ha az SMS-re nem érkezett válasz, akkor a parkolási díj nincs kifizetve. Hálózatok ahonnan elérhető a szolgáltatás: DIGI, Orange, Telekom és Vodafone. Az Orange hálózaton belül küldött SMS díja 0,05 euró + áfával drágább.

Az alkalmazáson keresztül való fizetésre még néhány napot várni kell. A TPARK (SMS Parking Romania) ingyenes okostelefon alkalmazás letölthető a www.tpark.ro/aplicatie oldalról. Az alkalmazás elérhető Android, IOS és Windows Phone operációs rendszereken és az alkalmazásáruházak jováhagyását követően, hamarosan használható lesz a sepsiszentgyörgyi térségben is. Az alkalmazás előnye, hogy az ország területén további 18 városban is használható, mint például Brassó, Székelyudvarhely vagy Temesvár.

Jelenleg a parkolás a belváros 15 utcájában díjköteles, összesen 717 fenntartott parkolóhelyen a következő helyszíneken: Csíki utca (88 hely), Olt utca (63 hely), Gödri Ferenc utca (28 hely), Kriza János utca (27 hely), Bem József (64 hely), Nicolae Bălcescu (20 hely), Kőrösi Csoma Sándor utca (86 hely), Mihai Viteazul utca (16 hely), Templom utca (47 hely), Kossuth Lajos utca (49 hely), 1918. December 1. utca (42 hely), Kórház utca (25 hely), Gábor Áron utca (87 hely).

(Városimázs Iroda)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.