Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

A6 macsafej szlap2016. március 16. | Helyszín: Andrei Mureşanu Színház

Itthoni fellépéssel indítja tavaszi erdélyi turnéját A dolgokról egy földi szellemnek című koncert-színházi est – a Mácsafej Zenekar március 16-án, szerdán este 7 órától lép fel Sepsiszentgyörgyön, ezúttal az Andrei Mureşanu Színház termében (a volt Művész moziban) találkozhatunk a verses feldolgozások meghitt koncertjével.

A dolgokról egy földi szellemnek a már klasszikussá vált erdélyi költőóriás, Szilágyi Domokos és a kortárs költészet egyik legsajátosabb hangú alkotója, Fekete Vince szellemi párbeszédéből született, a produkcióval a Szent György-napi kulturális hetet tarkították az előadók, később az épülő Főtér kulturális kínálatában is viszonthallhattuk a zenekart, a Sepsiszentgyörgy a kultúrára épít sorozatban.

A Mácsafej Zenekar és Kolcsár József színművész közös koncertje zenei kalandozás és drámai megközelítés, avagy vers-zene és koncert-színház: egy, a műfajok találkozási pontjából táplálkozó előadás. Szilágyi Domokos mély vallomásai a létezés határait feszegetik, Fekete Vince Tízezer éj című versciklusa pedig újra és újra figyelmeztet „a mély” és „a magasság” közötti vívódásainkra – vallják az alkotók. Tízezer éj sötétjében, forgácslétből lobbanó fénybe a teljességet igénylő lélek rezdülései és a szívünk rokonai, a hegyek, fák, füvek, ágak, harag-zöld, azúr menny kelthetik életre a reményt, és erősíthetik néző és előadó közti áramlatot. A Mácsafej zenekar – Ferencz Áron, Ferencz Csaba, Márk Attila, Ticusan János, Vitályos LehelGábor Szabolcs szaxofonossal, Kolcsár József előadóművész-rendező és Ferencz Csaba zenei gondolataival együtt, e kételyekkel, de felismerésekkel várandós világba kalandozik, melybe közönségét is magával invitálja.

Fekete Vince verseit Ferencz Csaba zenésítette meg. Szilágyi Domokos verseinek felhasználásával a szöveget Kolcsár József és Ferencz Csaba állította össze. Az est rendezője Kolcsár József, színművész.

A március 16-ai, sepsiszentgyörgyi koncertre jegyek elővételben a Városi Kulturális Szervezőirodában, illetve előadás előtt a helyszínen kaphatók.

A további erdélyi helyszínek: március 23-án Nagyváradon lépnek fel a Szigligeti Színházban, április 9-én a kolozsvári Zug-színházban, április 10-én a szatmárnémeti Északi Színházban, a turné utolsó állomása Marosvásárhely, ahol április 11-én a Nemzeti Színházban koncerteznek.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.