Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Cimborak Baszinhaz 2016. március 21. | Helyszín: Erzsébet Park

A Bábszínházi Világnap alkalmából, a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház 2016. március 21-én, hétfőn 10 és 14 óra között BÁBOS installációkkal, bábsimogatóval és bábos happeningekkel kívánja felhívni a figyelmet a műfaj sajátosságaira és fontosságára. A program helyszíne az Erzsébet Park (a játszótér szomszédságában lévő „kerekerdő”) ahová szervezett óvodás- és kisiskolás csoportok jelentkezését várjuk a 0755-335400-as (Csüdöm Eszter) telefonszámra. Az eseményre a belépő egy gyermekrajz, amit minden résztvevő óvodás és kisiskolás otthon, vagy a tanintézményben készít el, a következő témával Az én bábszínházam.


A sepsiszentgyörgyi bábszínház célja, hogy a város és a megye gyermekközönségét művészi igénnyel készülő bábelőadásokkal lássa el, hogy óvodásoknak, kisiskolásoknak illetve középiskolásoknak szóló előadásokat készítésen. Törekvéseik továbbá kiterjednek a népmesék, néphagyományok kiemelkedő jelentőségének, ezek identitásformáló tulajdonságának, kultúraépítő és kultúra megőrző jellegének tudatosítására. Elek apó példáját követve, a Cimborák Bábszínház közössége úgy érzi  továbbra is kötelessége a népmesékkel való foglalkozás, ezek megismerése és megismertettetése a felnövekvő és felnőtt nemzedékekkel.

A társulat jelen pillanatban átmeneti korszakát éli, a következő időszakban újabb tagokkal bővül, régi előadások felújításán és új előadások létrehozásán munkálkodik úgy, hogy stúdióterme a közönség előtt zárva van, így alternatív helyszíneken játszik Sepsiszentgyörgyön és a megyében egyaránt.

A Cimborák Bábszínház legújabb előadását, a főként középiskolás közönségnek szóló Cyber Cyrano-t (rendező: Nagy Lázár József), Sepsiszentgyörgyön legközelebb március 31-én, 13 és 19 órától láthatja a nagyközönség.

www.facebook.com/Cimborák

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.