Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

cyber cyrano NEW9602016. március 31., április 1. | Helyszín: Háromszék Táncstúdió

A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház 2016. március 31-én, csütörtökön 13 és 19 órától, valamint április 1-én, pénteken 14 órától, a Háromszék Táncstúdióban játssza Tasnádi István: Cyber Cyrano című előadását. A jegyek előfoglalását, szervezett csoportok bejelentkezését a 0755-335400-as (Csüdöm Eszter) telefonszámra várjuk. Jegyeket váltani az előadások előtt fél órával lehet a helyszínen. Egy jegy ára: 7 ron. Szervezett csoportok esetén a kísérő pedagógusok belépése ingyenes. További részletek a www.facebook.com/Cimborak oldalon olvashatók!

Cimborak Cyber CyranoTasnádi István: Cyber Cyrano

Tasnádi István a “Cyber Cyrano”című drámájának műfaji meghatározása a netdráma. Az idősebb generációnak talán kissé idegen ez a világ, viszont a mostani  “Y generáció”-nak az internet nélkülözhetetlen az életben, akár egy köldökzsinór. Úgy használják a netes felületeket, olyan szédítő természetességgel, hogy az már ijesztően hat.

„Ha bejelöllek, visszajelölsz?” – kérdezi egyik szereplő a másiktól még a dráma elején, olyan mélységet és drámaiságot adva mondatának, ami valószerűtlen, viszont ebben a miliőben, a dráma valóságában IGAZ, mert a „mai” világban csak akkor vagy teljes tagja egy közösségnek, ha virtuálisan is jelen vagy, sőt biztosan kijelenthető, hogy csak az számít aki „fent van a neten”. Ebből a félelemből fakad a kérdés „Ha bejelöllek, visszajelölsz?”.

A „net” kifejezés mind emberi kapcsolatok sokasága is érvényes, elvont vagy konkrét értelemben is. Tasnádi drámájában Zsuzsi szerelmes Mátéba, akinek viszont Heni tetszik, és ez egy olyan történés sorozatot indít el, ami kontrollálhatatlan és következményei kiszámíthatatlanok. Meddig terjed egy ember szabadsága? Miért és milyen erkölcsi igazság nevében manipulál egy ember egy másik embert? És miért hagyja manipulálni magát? Milyen arcot, valóságot mutatunk magunkról a “neten”, és kik vagyunk valójában? Jogunk van más ember életével játszani csak azért, mert az nem szeret viszont minket? Vajon a nagybetűs szerelem elég mentség mindenre? Ezekre a kérdésekre keresi a válaszokat az előadás, amely az „Y generáció”-ról/nak szól, akiket a felnőttek egyre nehezebben értenek, egy olyan korosztály aki kinőtt már a bábszínházból, de még nem nőtt bele a “nagyszínházba”.

A CIMBORÁK BÁBSZÍNHÁZ új előadását minden 13 év fölötti nézőnek szeretettel ajánlják az alkotók.

Játsszák: Lukács Emőke, Péntek Zsuzsa, Páll Gecse Ákos
Technikusok: Nagy Nándor Zoltán, Péter Előd
Kellékes, öltöztető: Kis Vizoli Mónika
Látványterv és plakát: Ütő Gusztáv
Vizuál: Páll Gecse Ákos
Dramaturg: Nagy Lázár Kincső
Rendező: Nagy Lázár József

Külön köszönjük a segítséget Rancz Andrásnak, Daniel Ardeleanunak, Rátz Attilának, Ádám Rebekának, Szőcs Tamásnak,  Lukács Rékának, Horváth Tasnak!

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.