Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

A3 vox humana2016. április 1. | Helyszín: Főtér

Újabb kulturális állomás, újabb klasszikus zenei megálló Sepsiszentgyörgy patinás Főterén – a Sepsiszentgyörgy a kultúrára épít rendezvénysorozatnak köszönhetően időszakosan szimfonikus térré válik az új Főtér, ezúttal, az 5. kiadáson a város rangos kórusa, a Vox Humana tart koncertet. A klasszikus zenét a főtérre sorozat nyitóhangja április 1-én este 18 órától csendül fel. A koncertet az európai fesztiválokon is többszörösen díjazott, nagy múltú kórus az alapító karnagya, Szilágyi Zsolt 70. születésnapjára ajánlja.

A megyeszékhelyi énekkar a főtéri hangversenyre a repertoárt Orbán György, Farkas Ferenc, Huzella Elek, Kodály Zoltán, Javier Busto, Vangelis, Herivelto Martins, Vavrinecz Béla, Erkel Ferenc, Harvey Schmidt műveiből állította össze. A karmestere Szilágyi Zsolt Herbert elmondása szerint a koncert alatt fényképválogatást láthatunk a kórus életéből. Az estet különlegesen ünnepivé teszi, hogy a befejező énekszámot követően egy videófelvétellel zárják a műsort, amelyen Erkel Ferenc: Bánk Bán operájának Hazám, hazám című áriáját id. Szilágyi Zsolt előadásában láthatjuk.

A Vox Humana péntek esti koncertjének meghívott muzsikusai: Kerezsi Csongor, Kertész János, Sztakics István, Lőrinczi Zsolt, Salamon Olivér és Melkuhn Róbert.

Sepsiszentgyörgy a kultúrára épít sorozat az elmúlt év során indult útjára, civil és városi kezdeményezésre. Ahogy a munkálatok haladtak, és egyre nagyobb része lett bejárható az új Főtérnek, úgy növekedett a klasszikus zenei koncertek nagysága is. Vonósnégyesek, kamarazenekarok, kamarakórusok és helyi együttesek léptek fel a színpadon.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház, Voces-Proart Kulturális Egyesület. 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.