Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

bogdan zs2016. április 4 – 6. | Helyszín: Háromszék Táncstúdió

A költészet napjához közeledve, a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa program részeként, árpilis 4-6. között, öt alkalommal látható Bogdán Zsolt, kolozsvári színművész Ady pódiumestje. A „...függök ezen a zord élet-párkányon”  című versestet a kétszeres UNITER- és Jászai Mari-díjas, érdemes művész 2004-ben mutatta be a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata és a Kolozsvári Állami Magyar Színház közös produkciójaként.

Azóta töretlen sikerrel játssza, hazai és külhoni versszerető közönségnek is. A pódiumest szerkesztő-rendezője Szugyiczky István, a Harag György társulat örökös tagja, aki az est szövegét Ady Endre verseiből, naplórészleteiből, publicisztikáiból állította össze. Az előadás élhető közelségbe hozza Ady Endrét, a költőt és az embert egyaránt: „ a mindiggyermek Ady Endre, a koravén Ady Endre, a szerelmes Ady Endre, a mámoros Ady Endre, a szenvedélyes Ady Endre, a művelt Ady Endre, gyűlölveszerető Ady Endre, a szeretvegyűlölő Ady Endre, a gyűlölveszeretett Ady Endre, a szeretvegyűlölt Ady Endre” – fogalamaz Visky András, a kolozsvári színház dramaturgja.

Bogdán Zsolt Ady-estjét Sepsiszentgyörgyön, a Háromszék Táncstúdióban láthatja a közönség április 4-én, hétfőn 13 és 19 órától, 5-én, kedden 13 és 19 órától, 6-án, szerdán pedig 19 órától. Jegyek elővételben a Városi Kulturális Szervezőirodában, (Szabadság tér, 1. szám), nyitva tartás: hétfő–csütörtök 11–16, péntek 11–13, vagy előadás előtt a helyszínen, illetve a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók.  Jegyárak: diák és nyugdíjas jegyek 7 lej,  a felnőtt jegy 15 lej. Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.