Sepsiszentgyörgy, 2019. szeptemper 4. / fotó: Toró Atila

VAR 56442016. április 21. | Közlemény

A Kovászna Megye Tanácsa keretében működő Sepsiszentgyörgyi Europe Direct Információs Központ és a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület a Nemzetközi Kürtőskalács Szaktestület kezdeményezésére május 7-én, Európa Napja alkalmából, Sepsiszentgyörgy központjában Kürtőskalács ünnepet szervez.

A rendezvény célja gasztronómiai hagyományaink ápolása, egy őshonos termék reklámja és népszerűsítése valamint minőségének megőrzése. Mivel kürtőst Székelyföld szerte minden településen sütnek, de receptben és a készítők ügyességében különbözhetnek, szeretnénk, ha az eseményen minél szélesebb körből vennének részt sütők.

Felhívásunk egyaránt vonatkozik amatőr sütőkre és hivatásos kürtőskalács készítőkre, akik most egy kategóriában versenyeznek a Kürtősmester cím elnyeréséért.
A versenyre 3-4 fős (1 főszakács, 1 tűzmester, 1-2 inas) csapatok jelentkezhetnek. A résztvevőknek biztosítunk alapanyagokat, a sütő eszközöket és az egyéb hozzávalókat a résztvevőknek saját maguknak kell beszerezni. További részletek a www.edcovasna.ro honlapon elérhető versenyszabályzatban.

A verseny fődíja egy széntüzelésű, elektromos forgatású 5 dorongos kürtöskalácssütő asztal.

Jelentkezési határidő 2016. május 2.

További információk és jelentkezés a programfelelősöknél:
Albert Zoltán: albertzoltan [KUKAC] kvmt [PONT] ro, 0745304114
Madarasi Csilla:  madarasicsilla [KUKAC] kvmt [PONT] ro, 0752615851

(Fotó: Vargyasi Levente)

0
0
0
s2smodern

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.