Sepsiszentgyörgy, 2019. szeptemper 4. / fotó: Toró Atila

DSCN58952016. április 26. | Közlemény

Kétnapos partnerségi látogatáson vett részt a Turulmadár Ifjúsági Iroda április 21-22-én, Bergen városában, Norvégiában. A bergeni Vitalitetsenteret Frivilligsentral önkéntes központtal való találkozás céljai, a Turuliroda, főként EEA Grants támogatásokból megvalósított programjainak a megismertetése, a bergeni szervezet önkéntes programjainak megismerése, jó gyakorlatok és tapasztalatok cseréje.

Az első nap, a bergeni önkéntes központ munkásságával ismerkedtünk meg, amely kizárólag önkormányzati és kormányzati fenntartású. A partnerek beszámolója révén, azért, mert az önkéntes munkát nagyon fontosnak tekintik, gyakorlatilag, munkahelyszerzés egyik alapfeltétele. A központ, minden korosztály számára futtat programokat, nyelvi kurzusoktól, tánctanításon át a sporttevékenységekkel bezárólag.

A második nap első felében, a Turuliroda mutatkozott be programjaival, bemutatva a Berde Mózsa Kör gyermekprogramot, a DOFE fiataloknak szóló egyéni fejlesztő programot, az önkéntes platformot -platz.ro, és az évente megrendezett egyéb eseményeket. A nap második felében a közös folytatásról esett szó. Így a jövőben, egy közös projektleadásra kerül sor, amelynek keretében ifjúsággal foglalkozó munkatársak tapasztalatcseréjére kerül sor, valamint tárgyalások kezdődnek az önkéntes platform ottani használatának bevezetéséről is. A bemutatón részvett a szervezet vezetője, a megyei önkormányzat munkatársa és központ önkéntesei is. Az önkormányzat munkatársa részéről, akinek feladata a szervezetek segítése, hogy Európai Uniós pályázatokat bonyolítsanak, minden segítséget megkap mindkét szervezet, hogy minél hatékonyabb partnerség épülhessen a közeljövőben.

A találkozó mindkét fél számára hatalmas előrelépés, hiszen van mit tanulniuk egymástól, egymás működéséről és programjairól. A partnerség építés és jó gyakorlatok bemutatása, az EGT 2009-2014 közötti időszakra vonatkozó támogatásából finanszírozott projekt, a Civil Támogatási Alap Romániában program keretén belül.

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.