Sepsiszentgyörgy, 2019. szeptemper 4. / fotó: Toró Atila

cyber cyrano NEW9602016. május 5., május 10., május 12.| Helyszín: Andrei Mureseanu Színház / Háromszék Táncstúdió

A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház 2016. május 5-én, csütörtökön 19 órától és május 10-én, kedden 19 órától, a Művész teremben (Andrei Mureseanu Színház), valamint május 12-én, 11 és 14 órától, a Háromszék Táncstúdióban játssza Tasnádi István: Cyber Cyrano című előadását. Az előadás ajánlott életkora 13+. A jegyek előfoglalását, szervezett csoportok bejelentkezését a 0755-335400-as (Csüdöm Eszter) telefonszámra várjuk. Jegyeket váltani az előadások előtt fél órával lehet a helyszínen. Egy jegy ára: 7 ron. Szervezett csoportok esetén a kísérő pedagógusok belépése ingyenes. 

 

Cimborak Cyber CyranoTasnádi István: Cyber Cyrano

Tasnádi István a „Cyber Cyrano”című drámájának műfaji meghatározása a netdráma. Az idősebb generációnak talán kissé idegen ez a világ, viszont a mostani  „Y generáció”-nak az internet nélkülözhetetlen az életben, akár egy köldökzsinór. Úgy használják a netes felületeket, olyan szédítő természetességgel, hogy az már ijesztően hat.

„Ha bejelöllek, visszajelölsz?” – kérdezi egyik szereplő a másiktól még a dráma elején, olyan mélységet és drámaiságot adva mondatának, ami valószerűtlen, viszont ebben a miliőben, a dráma valóságában IGAZ, mert a „mai” világban csak akkor vagy teljes tagja egy közösségnek, ha virtuálisan is jelen vagy, sőt biztosan kijelenthető, hogy csak az számít aki „fent van a neten”. Ebből a félelemből fakad a kérdés „Ha bejelöllek, visszajelölsz?”.

A „net” kifejezés mind emberi kapcsolatok sokasága is érvényes, elvont vagy konkrét értelemben is. Tasnádi drámájában Zsuzsi szerelmes Mátéba, akinek viszont Heni tetszik, és ez egy olyan történés sorozatot indít el, ami kontrollálhatatlan és következményei kiszámíthatatlanok. Meddig terjed egy ember szabadsága? Miért és milyen erkölcsi igazság nevében manipulál egy ember egy másik embert? És miért hagyja manipulálni magát? Milyen arcot, valóságot mutatunk magunkról a “neten”, és kik vagyunk valójában? Jogunk van más ember életével játszani csak azért, mert az nem szeret viszont minket? Vajon a nagybetűs szerelem elég mentség mindenre? Ezekre a kérdésekre keresi a válaszokat az előadás, amely az „Y generáció”-ról/nak szól, akiket a felnőttek egyre nehezebben értenek, egy olyan korosztály aki kinőtt már a bábszínházból, de még nem nőtt bele a „nagyszínházba”.

A Cimborák Bábszínház új előadását minden 13 év fölötti nézőnek szeretettel ajánlják az alkotók.

További részletek a www.facebook.com/Cimborak oldalon olvashatók!

0
0
0
s2smodern

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.