Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Tamas Aron Szinhaz Liliom2015. május 10. | Helyszín: Tamási Áron Színház

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház 2016. május 10-én, kedden 19 órai kezdettel bemutatja Molnár Ferenc Liliom című produkcióját Bocsárdi László rendezésében. Bocsárdi László a Tamási Áron Színházban Tamási Áron kivételével többnyire a világirodalom klasszikusainak műveit állította színpadra. Shakespeare és Moliére rendszerint az emberi sors minden lehetséges kilengését megragadják. Ezekkel a művekkel való találkozás, az újraértelmezésük és kibontásuk vezette el a rendezőt és a társulatot a Nyugaton is elismert magyar szerző, Molnár Ferenc legvitatottabb művéhez, a Liliomhoz.

A Liliom, az egyik jelentős magyar nyelvű drámai alkotás 1909-ben óriásit bukott Pesten, de egy év múlva a berlini közönség már hangosan ünnepelte. Később Kertész Mihály, majd Fritz Lang is megfilmesítette, a Brodway-en musical készült belőle. A Liliom, egy csirkefogó élete és halála, külvárosi legenda hét képben a 20-ik század eleji kisemberek légkörében zajló történet, egy csirkefogó szenvedéstörténetéről szól, és valószínűleg azért ilyen gazdag szövetű, mert a meglepő árnyaltságú lélekrajzok megformálásában a szerző a személyes élményeire támaszkodik.

Az előadásban egy szikár konstrukcióba kerül a játékosság. A csirkefogóval nem könnyű azonosulni, így az alkotók a próbafolyamat során azt vizsgálták, miként lehetséges az, hogy tragédiája mégis megrendítő. A szöveg legnagyobb erénye talán az, hogy olyan szereplőt sikerül megteremtenie, aki minduntalan meglep azzal, hogy minden körülmény között következetes saját karakterével. Lénye megfoghatatlan, megmagyarázhatatlan, és mégis magával ránt, mert mélyrehatóan emberi.
A bemutató előadásra 2016. május 10-én este 19 órai kezdettel kerül sor a színház Nagytermében színpadra épített nézőtérrel. A stúdiótermi körülmények a nézőhöz való közelséget hangsúlyozzák.

A bemutatót követően a 2015/2016-os évadban még két alkalommal játsszuk az előadást, így május 12-én, és június 2-án is megtekinthetik 19 órai kezdettel. Jegyeket a Kulturális Szervezőirodában, valamint a biletmaster.ro weboldalon vásárolhatnak.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.