Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

fb DSC 2414 A2016. május 16-20. | Helyszín: Erzsébet park, Kónya Ádám Művelődési Ház

2016. május 16-20. között, nagyszabású adománygyűjtési akcióba kezdenek a civilek, az erdők védelmében.  Ennek érdekében, a meghirdetett napokon adománygyűjtő asztal lesz felállítva az Erzsébet parkban, a Mikó Imre szobor közelében, ahol 11-17 óra között egyéni adományokat, valamint 2%-os adófelajánlásokat várnak. A gyűjtésben a Wild Kingdomprogram önkéntesei vesznek részt. A kampány részeként filmvetítésekre kerül sor Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen, ahol Hans Hedrich, a Neuer Weg Egyesület alelnöke személyesen tájékoztat a küzdelem eredményeiről és a további lépésekről.

 adomanygyujtes-Sepsiszentgyorgy-01  adomanygyujtes-Sepsiszentgyorgy-01  adomanygyujtes-Sepsiszentgyorgy-01
 adomanygyujtes-Sepsiszentgyorgy-01  adomanygyujtes-Sepsiszentgyorgy-01  

Az évek során számos per indult be a rétyi fafeldolgozó üzem létesítéséhez kötődő törvénytelenségek megakadályozására, jogorvoslására. Jelenleg hat per van folyamatban, és a közeljövőben továbbiak várhatók. Az adománygyűjtő kampány célja a perek további költségeinek fedezéséhez szükséges források biztosítása, a civil lakosság mozgósítása a siker érdekében.

A kampányban résztvevő civil szervezetek:
Neuer Weg Egyesület, Fogaras
Wild Kingdom program,  Románia

Az adománygyűjtést a Háromszéki Közösségi Alapítvány szervezi.

 

Adománygyűjtő akció az erdeink védelméért!

„Erdők nélkül Erdély már nem Erdély!”
(Hans Hedrich)

2013-ban a Holzindustrie Schweighofer cég Rétyen nekifogott egy fenyővágóhíd építésének. A helyi tiltakozásokhoz csatlakozva a segesvári Neuer Weg Egyesület és a bukaresti Bankwatch Romania Egyesület is beszállt a romániai erdőket ledaráló cégóriás elleni harcba.

2013-ban ideiglenesen leállíttattuk a rétyi gyár törvénytelenül elkezdett építését, majd 2015-ben sikerült rövid időre leállíttatnunk a gyár törvénytelen beüzemelését is. Ezzel egy időben bíróságon támadtuk meg a területrendezési tervet (PUZ), az építkezési engedélyt, valamint a gyárhoz kapcsolódó hőerőmű építkezési engedélyét.

Ezek a bírósági eljárások Romániában évekig elnyúlnak, időt, energiát és tetemes anyagi kiadást jelentenek. Az elkövetkező 1-2 évben körülbelül 10.000 euróra lesz szükségünk a perekhez kapcsolódó anyagi kiadások fedezésére.

Ezért Önökhöz, természetszerető polgárokhoz fordulunk, további anyagi segítségért! Sikerre szeretnénk, vinni ezeket a megkezdett pereket, ezért további szakvéleményezéseket kell készíttessünk, az ügyvédi díjakat  és a kiszállási költségeket is fedeznünk kell.

A sok kicsi sokra megy elv alapján, minél több székelyföldi, romániai polgárt szeretnénk megszólítani és megnyerni, hogy támogassa ezt az ügyet. Hiszen erdeink védelme mindannyiunk közös ügye!

Munkánkat a következő módon segíthetik:

Felajánlhatja a 2015-ös évi személyi jövedelemadója 2%-át. A nyomtatványok (200 és 230-as nyomtatvány)  leadásának határideje 2016. május 25.

Sepsiszentgyörgyön 2016. május 16-20., 11-17 óra között, az Erzsébet parkban (a Mikó szobor mellet) felállított standnál, a helyszínen is kitöltheti a nyomtatványokat, ezek leadását is magunkra vállaljuk. Illetve elhelyezheti adományát az adománygyűjtő dobozban.

Pénzt utalhatnak a Neuer Weg Egyesület bankszámlájára:
Asociatia Neuer Weg, IBAN RO60RNCB0055137249280001, Banca Comerciala Romana, Sucursala Fagaras. Külföldi adományozók számára: BIC/SWIFT: RNCB ROBU

 

Meregzold mesek A3 sepsiAz adománygyűjtő akció során, hogy ne csak kapjunk, hanem adjunk is és, hogy meggyőződhessenek harcunk valós céljáról, Sepsiszentgyörgyön 2016. május 18-án 19 órától a Kónya Ádám Művelődési Ház nagytermében, illetve Kézdivásárhelyen 2016. május 17-én 18 órától, a Gyűjtemények Házában, filmvetítésre hívjuk Önöket. Tekintsük meg közösen, Szabó Attila udvarhelyi filmes MÉREGZÖLD MESÉK című dokumentumfilmjét.

Kézdivásárhely, 2016. május 17.

 adomanygyujtes-Kezdivasarhely-01  adomanygyujtes-Kezdivasarhely-01  adomanygyujtes-Kezdivasarhely-01

Sepsiszentgyörgy, 2016. május 18.

 adomanygyujtes-Sepsiszentgyorgy-06  adomanygyujtes-Sepsiszentgyorgy-06  adomanygyujtes-Sepsiszentgyorgy-06

„Az 50 perces dokumentumfilm az erdőpusztítás elleni különféle eszközökkel harcoló aktivisták életébe enged bepillantást, főszereplője Hans Hedrich, a Neuer Weg Egyesület alelnöke
(transindex: http://regithink.transindex.ro/?p=43027)

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.