Sepsiszentgyörgy, 2019. szeptemper 4. / fotó: Toró Atila

Szerencsekrajcar plakat web2016. május 25. | Helyszín: Háromszék Táncstúdió

Ivácson László rendezésében mutatja be a Háromszék Táncegyüttes legújabb gyermekelőadását, a Szerencsekrajcárt.  A Benedek Elek meséje nyomán készült táncos mesejáték bemutatójára május 25-én 12 órától kerül sor a Háromszék Táncstúdióban.

A tréfás történet eleven, emberi hangon mesél arról a nehéz de szükséges emberi állapotról, mely a társadalomba való beilleszkedést, a minden körülmények között való helytállást jelenti. A mese főhőse Gyurika, a legkisebb fiú, a mese elején kicsi és gyenge, apja alkalmatlannak tartja a szolgálatra. Gyurika természetes vágya, hogy az emberek befogadják, szeressék és megbecsüljék, célja eléréséhez azonban számtalan próbát kell kiállnia. Ez az út vezet családja megmentéséhez, a királylány szívének és a fele királyságnak elnyeréséhez.

Az előadásba beépülő mondókák, rigmusok, névcsúfolók, gyerekjátékok, szokások egy olyan mesevilágot varázsolnak, amelyben a gyerekek saját magukra ismerhetnek, otthonukra lelnek. Hiszen az örök boldogság megtalálása csak félelmeink legyőzésével lehetséges – emelik ki az alkotók.

Az előadás megtekinthető továbbá május 26-án és 27-én, 10 és 12 órától ugyanott. Az előadás létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Szereplők:
Gyurika, a kisfiú: Portik Norbert
Csikó: Gidró Roland
Királylány: Ádám Júlia
Fiúk: Gere Csaba, Kiss Adorján, Lupuly Jakab, Márton Csaba, Pável Hunor-Mihály, Törő Bence
Apa, Király: Melles Endre
Anya, Főtündér: Ürmösi-Incze Mária-Terézia
Tündérek, katonák: Dombi Rózsa, Keresztes Gabriella, Kocsis Lilla-Tünde, Lukács Réka, Pilinger Mónika, Vajda Katalin, Váradi Ágnes, Virág Imola

Alkotók:
Zeneszerző: Fazakas Levente
Jelmeztervező: Furik Rita
Díszlet, játékok: Ivácson László
Animáció: Ferencz Hunor
A koreográfus munkatársai: Melles Endre, Tekeres Gizella
Társrendező: Fazakas Misi
Rendező - koreográfus: Ivácson László

Mesélők: Kocsis Tekla, Virág Nimród, Ürmösi-Incze Panna és Gergő, Lukács Beáta és Balázs, Ivácson Gergő és Janka, Vajda Bíborka - az előadók gyerekei.
Zene: Heveder zenekar és meghívottjaik

0
0
0
s2smodern

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.