Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

honlapra taborihoz2016. július 20–24. | Helyszín: Haszmann Pál Múzeum, Csernáton

A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár a csernátoni Haszmann Pál Múzeummal közösen negyedik éve szervez olvasó- és kézművestábort 5–8. osztályos tanulóknak. Idén, július 20–24. között, a hasonló címmel lezajlott vetélkedő után, Képes történetek címmel indul a tábor, melyen a részvételt a vetélkedő első nyolc csapata kapta jutalmul.

Az olvasótábori műhelyfoglalkozást, Szövegek, világok, szövegvilágok címmel, Gombos Péter, a Magyar Olvasástársaság elnöke és Gombosné Szabó Sára, a Kaposvári Egyetemi Könyvtár munkatársa vezetik, míg a kézműves tevékenységeket a múzeum munkatársai biztosítják a táborlakóknak. A programot filmvetítések, beszélgetések, találkozók színesítik, olyan közreműködőkkel, mint csütörtök este Fekete Vince kézdivásárhelyi költő, a csíkszeredai Székelyföld folyóirat főszerkesztő-helyettese, majd péntek délután Kispál Attila és Kispál Ágnes-Evelin, a sepsiszentgyörgyi Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér munkatársai, akik interaktív foglalkozást tartanak a táborlakóknak. Idén is lesz színész és zenész meghívottja a tábornak, pénteken Kolcsár Józseffel, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház színművészével zenés beszélgetés lesz a színész-élet dolgairól, a kulisszák világáról, színpadról, külön meghívott Lőfi Gellért zeneművész, a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum igazgatója. Szombat este Zsidó Ferenc székelykeresztúri prózaíróval, tanárral, az Eirodalom erdélyi irodalmi portál szerkesztőjével Laska Lajos világában kalandozhatnak a táborlakók és az érdeklődők.

A kevés szabadidőt játékkal, Ika-vári túrával töltik a táborlakók, valamint Dimény H. Árpád költővel, a Székely Hírmondó napilap vezető szerkesztőjével az immár hagyományos táborilap-szerkesztéssel foglalatoskodhatnak. A tábor július 20-án délután kezdődik Müller Henrietta csapatösszerázó játékaival.

A tábort a Nemzeti Kulturális Alap, a sepsiszentgyörgyi Bertis Kft. és a bukaresti Valvis Holding támogatja.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.