Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Csinod Gyumolcsolto Boldogasszony kapolna2016. augusztus 27. | Helyszín: Csinód, Hargita megye

Folyó év augusztus 27-én (szombaton) kerül megrendezésre a csinódi Gyümölcsoltó Boldogasszony ökumenikus kápolnánál az első Egyetemes imanap. Mivel  nemzetünk magmaradása szempontjából a demográfiai helyzet javítását tartjuk a legfontosabbnak, idén az imanap témája a család.

Tervezett program:

10—11 óra között: rózsafüzér, egyházi énekek

11--14 óra között: Hutóczky Béla atya, szigetszentmiklósi római katolikus plébános elmélkedése a család szerepéről.

Az elmélkedés, majd a közös imák után és között Márk Attila előadóművész, unitárius kántor megzenésített istenes verseit adja elő.

A résztvevők 15-20  fős csoportokba szerveződnek és lelkészek vagy imacsoportok tagjai irányításával a családdal kapcsolatos imákat, könyörgéseket, hálaadásokat alkotnak, majd ezeket közösen előadják.

A közösen alkotott imák között a kisbaconi református IKE (Ifjúsági Keresztyén Egyesület) csoport tagjai énekelnek. Vezetőjük: Farkas Erzsébet tiszteletes asszony.

Böjte Csaba testvér a magyar gyermekáldásért megfogalmazott imáját olvassa fel, amit a résztvevők vele együtt is elmondanak.

Györfi Erzsébet népdalénekes vezetésével Mária-énekek eléneklése.

Ebédszünet: Mindenki elfogyaszthatja az otthonról hozott szendvicsét. A szervezők friss kászoni borvizet biztosítanak a résztvevőknek. Egy háromszéki kürtőskalácssütőnek köszönhetően kürtőskalácsot lehet a helyszínen vásárolni.

Étkezés után a tábortűz köré gyűlőknek Györfi Erzsébet régi stílusú népdalokat és Kájoni cantionalékat tanít.

Várjuk protestáns meg római katolikus lelkészek és imacsoport vezetők vagy tagok jelentkezését, akik az imanapon a közös imák alkotását irányítanák.

Bejelentkezési telefonszám: 0040/ 760 779835, E-mail:

Hasznos infók:

Csinód felé az út Csíkszentmárton irányából és Kászonfeltíz felől is nemrég volt felújítva, tehát bármilyen autóval megközelíthető. Aki Szentmárton felől érkezik, az figyeljen oda, hogy nehogy elmenjen Csíkbánkfalva felé. Mindig keleti irányba kell haladni! Kászon felől az Úz-völgyébe érve, balra kell térni, majd Csinód központjából ismét balra. Térkép található a www.uzvolgye.info honlapon.

Csinódon a központban van egy 3o járművet befogadó parkolónk, egy nagy téglaépülettel szemben.  A rendezvény napján ez meg lesz nyitva. Aki teheti, parkolja ide az autóját, hogy a kápolna felé vezető szűk úton ne alakuljon ki torlódás.

A résztvevőknek azt ajánljuk, hogy hozzanak magukkal esőriasztás céljából esőernyőt, amit majd napernyőként tudnak hasznosítani. Pokrócokat is lehet hozni, mert valószínű, hogy nem jut majd mindenkinek pad vagy ülőcsutak.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.