Sepsiszentgyörgy, 2019. jînius 28.

Családi nap, Sepsiszentgyörgy2016. augusztus 11. | Helyszín: Főtér

Az erre a hétre beharangozott 3. Családi nap elmarad augusztus 12-ről, péntekről, is az esős idő miatt. Az eseményt augusztus 25-én tervezik megtartani a szervezők.

Harmadik alkalommal szerveznek Családi napot Sepsiszentgyörgy új főterén, a gyerekek ezúttal katonai hagyományokkal ismerkedhetnek meg és kipróbálhatják a műfalmászást is. Augusztus 11-én, csütörtökön 17 és 20 óra között Szőcs Imre hegymászó (Alpinsport Egyesület - műfalmászás) és Jakab Kevend huszár kapitány (Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület – katonai hagyományőrzés) vezetésével zajlanak a foglalkozások kicsiknek és nagyoknak egyaránt.


A Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület az 1848-as sepsiszentgyörgyi katonaélet pillanatait eleveníti fel. Az új főtéren öt feladatot tartalmazó pályát alakítanak ki, a bátor vállalkozó így kipróbálhatja milyen szablyával vágni (káposztát), szuronyrohamot indítani (szalmabábu ellen), hogyan kellett az ágyút megtisztítani, elvontatni, hogyan céloztak vele, milyen a lóról való hadakozás, majd a legvégén beöltözhet katonai ruhába – a gyalogos katonák uniformisát vagy a díszes huszárdolmányt ölthetik magukra – és fényképet készítenek.  

Az Alpinsport Egyesület felügyeletével a műfalmászást ingyenesen lehet kipróbálni a szovjet emlékműnél. A foglalkozás három éven felüli gyerekeknek ajánlott.  

Felhívjuk a figyelmet, hogy eső esetén augusztus 12-én, pénteken kerül sor az eseményre!

A harmadik Családi Napot Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, a Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa, a Lovas Központ és a Vadon Egyesület, az Alpinsport Egyesület és a Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület közösen szervezi.

Idén nyáron Sepsiszentgyörgy új főterén rendszeresen szerveznek gyerekeknek szóló rendezvényeket, első alkalommal a színek és formák köré szervezték a foglalkozásokat, a második Családi napon a vonatok voltak főszerepben. (közlemény)

0
0
0
s2smodern

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom