Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Zongota PL tamasi A2 2A Tamási Áron Színház augusztus 23-án az előző évekhez hasonlóan társulati gyűlésével nyitotta meg 2016/2017-es évadát. A társulat az új évadban öt bemutatót tervez, és www.tasz.ro címen hamarosan új honlappal indít. A Gyulai Várszínház, a Háromszék Táncegyüttes és a Tamási Áron Színház közös produkciójának, a Sardar Tagirovsky által rendezett Zongotának a sepsiszentgyörgyi bemutatójára szeptember 14-én este 19 órai kezdettel kerül sor a színház Nagytermében. Az előadás, ami Tamási Áron Zöld ág című regényének a továbbgondolása, egyfajta emlékállítás és tisztelgés a színház névadója halálának 50-ik évfordulója alkalmából.

 Zongota foti Kiss Zoltan 2  Zongota foti Kiss Zoltan 2  Zongota foti Kiss Zoltan 2

Zongota (fotó: Kiss Zoltán)

* * *

A második előadást Kövesdy István rendezi Igor Bauersima kortárs svájci drámaíró norway.today című szövegéből, amely két fiatal elvágyódását és menekülési kísérletét meséli el. A szilveszteri produkciót, Ray Cooney brit drámaíró Pénz az égből című bohózatát Zakariás Zalán állítja színpadra, amely a pénz hatalmát abszurd, humorral teli helyzetekkel és tévedésre hajlamos szereplőkkel ragadja meg. Porogi Dorka Bertolt Brecht A városok dzsungelében című rendezésével azokat a kérdéseket kívánja feltenni, hogy: mire születünk? Hogyan kell élni? Mit tehetünk egyáltalán a világ ellenében? Például egy olyan világ ellenében, ahol nap mint nap hajókon összezsúfolódott tömegek fulladnak a tengerbe. Az évad legutolsó előadását Alexandru Dabija rendezi, Harold Pinter Ünnep című darabja alapján. A szöveg hétköznapi beszélgetésekkel indít, amiből később rejtett szerelmi viszonyok és gyűlölködés lehetősége bomlik ki.

Az új bemutatók mellett továbbra is műsoron maradnak az elmúlt évadok legsikeresebb előadásai: a Vízkereszt, vagy amire vágytok és a Liliom Bocsárdi László, az Úrhatnám polgár Sardar Tagirovsky és a Jegesmedvék Zakariás Zalán rendezésében. Mindemellett felújításra kerülnek olyan meghatározó előadásaink, mint A csoda és A fösvény Bocsárdi László, Az ezredik éjszaka Zakariás Zalán és a Kaisers TV, Ungarn. Porogi Dorka rendezésében.

Az új évad produkcióira szeptember 5-től, hétfőtől válthatnak bérleteket a Városi Kulturális Szervezőirodában vagy a www.biletmaster.ro weboldalon. A tavaly vásárolt bérletek, a Mecénás bérlet kivételével, az idei évadban is érvényesek. Bérleteink, jegyeink ára a tavalyi évhez képest nem változott. További információkért hívják a 0267-312-104 és 0728-083-336-os telefonszámot.

Elmaradnak a szeptemberre tervezett Kaisers Tv, Ungarn. előadások!

A Tamási Áron Színház által játszóhelyként használt Kamaraterem munkálatait az építkezési cégnek nem sikerült befejeznie a kitűzött határidőre. Ennek megfelelően elmaradnak a szeptember 23-ára és 25-ére tervezett Kaisers Tv, Ungarn. című előadások. A már megvásárolt jegyek a szervezőirodában visszaválthatóak vagy átválthatóak más produkciókra. A Kaisers Tv, Ungarn. című előadás, amennyiben elkészül a Kamaraterem, október folyamán kerül újra műsorra.

 

Szeptemberi játékrend:

Tamási Áron Zöld ág című regénye alapján:
Zongota
(a Tamási Áron Színház és a Háromszék Táncegyüttes közös produkciója)
Rendező: Sardar TAGIROVSKY
- 2016. szeptember  14.,  Szerda, 19:00 óra – Nagyterem – BEMUTATÓ ELŐADÁS
- 2016. szeptember  20., Kedd,  19:00 óra – Nagyterem

 


Igor Sztravinszkij: Tavaszi áldozat
(az M Studio Mozgásszínház előadása)
Rendező: Andrea GAVRILIU
- 2016. szeptember 21., Szerda,  19:00 óra – Háromszék Táncstúdió

 

Pintér Béla: Kaisers, TV Ungarn.
Rendező: POROGI Dorka
- 2016. szeptember 23., Péntek,  20:00 óra – Kamaraterem
- 2016. szeptember 25., Vasárnap, 19:00 óra –  Kamaraterem

 

Személyazonosság
(az M Studio Mozgásszínház előadása)
Rendező: FEHÉR Ferenc
- 2016. szeptember 24., Szombat,  19:00 óra – Háromszék Táncstúdió

 

W.Shakespeare: Vízkereszt, vagy amire vágytok
Rendező: BOCSÁRDI László
- 2016. szeptember 28., Szerda, 19:00 óra, Háromszék Táncstúdió

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.