Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Civil Licit FB banner2016. szeptember 22. | Helyszín: Háromszék Táncstúdió

Harmadik alkalommal kerül megszervezésre a Civil Licit, a Háromszéki Közösségi Alapítvány által, 2016. szeptember 22-én 18.00 órától a Tamási Áron Színház, Háromszék Táncstúdiójában. A rendezvény célja a civil szféra és a vállalkozói kör kapcsolatának erősítése, új forráslehetőségek megteremtése a civil szervezetek számára, a vállalkozók szempontjából a felelősségérzet növelése a közösségi értékek iránt.


A projektek bemutatása egyenként 6 perc, ugyanannyi idő a kérdésekre, a jelenlévők által felajánlott licit összegek tulajdonképpen támogatás az adott projekt megvalósulására. Egy vagy akár több projekt is támogatható ugyanazon személy által, a minimális összeg 50 lej. A licit tétje a főtámogatói státusz, amely különjogokkal jár a projekt megvalósulása során.


Ez alkalommal az alábbi projekteket lehet támogatni:

Éltessük a feredőinket!- az Apor lányok feredőjének karbantartási munkálatainak elvégzése
Javaslattevő: Vinca Minor Egyesület

Az Apor lányok feredője – vagy a Timsós-fürdők – kis területén nyolc különböző ásványvizet találunk. Apró, hamuszínű vagy fehéres források bugyognak, igazi világritkaságról van szó, hiszen ilyen források Európában sehol máshol nem találhatóak. Ezeket szeretnék visszaadni a helyieknek, hogy igénybevehessék gyógyító kincseinket.

A Vinca Minor Egyesület fürdőépítő, karbantartó kalákát szervez Bálványosfürdőn az Apor lányok feredőjénél önkéntesek bevonásával. A munkálatok költségeinek fedezésére gyűjt forrásokat az idei Civil Liciten.

* * *

Mesélj és kinyílik a világ! - egyhetes meseprogram gyermekeknek, az olvasás ösztönzésére
Javaslattevő: Tipe Tupa Egyesület

Az egyesület küldetése és célja: gyerekek és szüleik számára egy gyerekbarát, emberbarát környezet teremtése a kultúra, a sport területén és a szociális szférában.

A Tipe Tupa Egyesület a támogatással Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál elnevezésű rendezvényt szervezi szeptember 26. és október 2. között. Hétközben főként a gyerekeknek, hétvégén pedig a szüleiknek szóló „mesés” programokat kínál, azzal a nem rejtett célzattal, hogy mindennapjaik részévé váljanak a népmesék.

* * *

Önkéntes nagymamák, fogadott unokák! – idősek bevonása gyerekfoglalkoztató központok tevékenységébe.
Javaslattevő: Sepsiszentgyörgyi Caritas Kirendeltség

A Gyulafehérvári Caritas Szociális Gondozás sepsiszentgyörgyi ágazata több éve dolgozik Kovászna megyében. Sepsiszentgyörgyön erőteljesebb jelenlétünk az őrkői roma közösségben van ahol lassan tíz éve próbáljuk segíteni az iskolás gyerekek egy részét az iskolai felzárkóztatásban. Idén szépkorú önkéntesek segítségével érzékenyítjük a gyerekeket, számos közös tevékenységbe bevonva önkéntes nagymamáinkat. A gyerekek nagy szeretettel és tisztelettel dolgoznak újdonsült nagymamáikkal, ezért célunk minél több közös tevékenységet szervezni. A projekt kivitelezési ideje folyamatos. A Civil Licit által nyert támogatást étkezésre, oktatási kellékek beszerzésére és utazási költségekre fordítanánk.

* * *

Korábbi Civil Licit eredmények: 70 támogató, 21 450 lej gyűjtött pénz hat közösségi projekt támogatására
- Sepsi Zöldút 100 km-es útszakaszának felújítása
- Mozgásterápia képzés a Caritas szervezet szakbetegápolóinak
- Mozgópont nevű android alkalmazás kifejlesztése Sepsiszentgyörgyről szóló hasznos információkkal
- Egynapos kirándulás a Baloo élményparkban szociálisan hátrányos helyzetű, jól tanuló diákoknak
- Székelyföldi Legényesverseny megszervezése  
- Idősek bevonása a Sepsikőröspataki Közösségi Ház tevékenységeibe

Szervező: Háromszéki Közösségi Alapítvány

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.