Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Civil Licit HKA Sepsiszentgyorgy 112016. szeptember 22. | Helyszín: Tamási Áron Színház, Háromszék Táncstúdió

Sikerrel zárult tegnap, 2016. szeptember 22-én a Háromszéki Közösségi Alapítvány szervezésében, a harmadik sepsiszentgyörgyi Civil Licit akció, a Tamási Áron Színház, Háromszék Táncstúdiójában.

 

A Civil Licitre benevezett projektek bemutatása egyenként 6 percet tartott, ugyanannyi idő állt rendelkezésre a kérdések feltevésére is. A jelenlévők által felajánlott licit összegek tulajdonképpen támogatást jelentenek az adott projekt megvalósulására.

A Civil Licit Minőségről szól. Emberi Minőségről. Közel harminc résztvevő, ebből 17 támogató közreműködésével tegnap 11 450 lej gyűlt a három benevezett projekt támogatására. Mindegyik esetében a célösszeget (3 000 lej) meghaladták a felkínált összegek a következőképpen:

Caritas - 3 500 lej, főtámogató: Zarah Moden cégcsoport, Kézdivásárhely
Tipe Tupa - 4 400 lej, főtámogató: Berszány Tibor, Bertis Kft.
Vinca Minor - 3 550 lej, főtámogató: Fleckhammer Otto, Elco Rt.

A projektek az elkövetkező időszakban, egy hónapon belül megvalósulnak, az eredményekről közvetlen és nyilvánosan is értesülnek a támogatókat. A támogatásokat a Háromszéki Közösségi Alapítvány a jövő hét folyamán szerződéses alapon utalja át a kedvezményezett civil szervezeteknek.

 Civil Licit HKA Sepsiszentgyorgy 01  Civil Licit HKA Sepsiszentgyorgy 01  Civil Licit HKA Sepsiszentgyorgy 01
 Civil Licit HKA Sepsiszentgyorgy 01  Civil Licit HKA Sepsiszentgyorgy 01  Civil Licit HKA Sepsiszentgyorgy 01
 Civil Licit HKA Sepsiszentgyorgy 01  Civil Licit HKA Sepsiszentgyorgy 01  Civil Licit HKA Sepsiszentgyorgy 01
 Civil Licit HKA Sepsiszentgyorgy 01  Civil Licit HKA Sepsiszentgyorgy 01  Civil Licit HKA Sepsiszentgyorgy 01

 

A Civil Licitre benevezett projektek:

Éltessük a feredőinket!- az Apor lányok feredőjének karbantartási munkálatainak elvégzése
Javaslattevő: Vinca Minor Egyesület

Az Apor lányok feredője – vagy a Timsós-fürdők – kis területén nyolc különböző ásványvizet találunk. Apró, hamuszínű vagy fehéres források bugyognak, igazi világritkaságról van szó, hiszen ilyen források Európában sehol máshol nem találhatóak. Ezeket szeretnék visszaadni a helyieknek, hogy igénybevehessék gyógyító kincseinket.

A Vinca Minor Egyesület fürdőépítő, karbantartó kalákát szervez Bálványosfürdőn az Apor lányok feredőjénél önkéntesek bevonásával. A munkálatok költségeinek fedezésére gyűjt forrásokat az idei Civil Liciten.

* * *

Mesélj és kinyílik a világ! - egyhetes meseprogram gyermekeknek, az olvasás ösztönzésére
Javaslattevő: Tipe Tupa Egyesület

Az egyesület küldetése és célja: gyerekek és szüleik számára egy gyerekbarát, emberbarát környezet teremtése a kultúra, a sport területén és a szociális szférában.

A Tipe Tupa Egyesület a támogatással Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál elnevezésű rendezvényt szervezi szeptember 26. és október 2. között. Hét közben főként a gyerekeknek, hétvégén pedig a szüleiknek szóló „mesés” programokat kínál, azzal a nem rejtett célzattal, hogy mindennapjaik részévé váljanak a népmesék.

* * *

Önkéntes nagymamák, fogadott unokák! – idősek bevonása gyerekfoglalkoztató központok tevékenységébe.
Javaslattevő: Sepsiszentgyörgyi Caritas Kirendeltség

A Gyulafehérvári Caritas Szociális Gondozás sepsiszentgyörgyi ágazata több éve dolgozik Kovászna megyében. Sepsiszentgyörgyön erőteljesebb jelenlétünk az őrkői roma közösségben van ahol lassan tíz éve próbáljuk segíteni az iskolás gyerekek egy részét az iskolai felzárkóztatásban. Idén szépkorú önkéntesek segítségével érzékenyítjük a gyerekeket, számos közös tevékenységbe bevonva önkéntes nagymamáinkat. A gyerekek nagy szeretettel és tisztelettel dolgoznak újdonsült nagymamáikkal, ezért célunk minél több közös tevékenységet szervezni. A projekt kivitelezési ideje folyamatos. A Civil Licit által nyert támogatást étkezésre, oktatási kellékek beszerzésére és utazási költségekre fordítanánk.

* * *

Civil Licit FB bannerA rendezvény célja a civil szféra és a vállalkozói kör kapcsolatának erősítése, új forráslehetőségek megteremtése a civil szervezetek számára, a vállalkozók szempontjából a felelősségérzet növelése a közösségi értékek iránt.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.