Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

bookart est plakat sepsisztgy 201610152016. október 15. | Helyszín: Tein tea- és kávéház

A VII. Székelyföld Napok keretében, 2016. október 15-én, szombaton 18 órától a sepsiszentgyörgyi Tein tea- és kávéház a helyszíne Márton Evelin kolozsvári író Szalamandrák éjszakái című regénye bemutatójának. A szerzővel Szonda Szabolcs műfordító beszélget a rendezvényen.

 Marton Evelin konyvbemutato Sepsiszentgyorgy 01  Marton Evelin konyvbemutato Sepsiszentgyorgy 01  Marton Evelin konyvbemutato Sepsiszentgyorgy 01
 Marton Evelin konyvbemutato Sepsiszentgyorgy 01   

Márton Evelin 1980-ban született Kolozsváron. Szülővárosában, a Brassai Sámuel Elméleti Líceumban érettségizett 1998-ban, majd a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Történelem és Filozófia Karán, művészettörténet szakon szerzett diplomát 2002-ben. Kolozsváron él, a Román Állami Rádiótársaság – Bukaresti Rádió magyar adásának szerkesztőjeként dolgozik.

2002 óta közöl szépirodalmat, prózát, mind erdélyi, mind magyarországi és a magyar nyelvterület más vidékein megjelenő irodalmi lapokban, folyóiratokban.
Eddig megjelent kötetei: Bonjour Leibowitz (novellák, PONT, Budapest, 2008), Macskaméz (rövidprózák, Bookart, Csíkszereda, 2011), Papírszív (regény, Bookart, Csíkszereda, 2012), Szalamandrák éjszakái (regény, Bookart, Csíkszereda, 2015).

Szakmai elismerései: Communitas alkotói ösztöndíj (2010, 2014), a marosvásárhelyi Látó próza-nívódíja (2010), a Szárhegyi Írótábor Csiki László-díja (2016).

„Zaklatott női meg férfisorsok, a harmadik évezred eleje, a felnőtté válás gyötrelmei, az eszmélkedés extázisa, a szerelem és a barátság útvesztői, háromszögek, találkozások és menekülések, szex, drog és alkohol egy multikulturális Romániában, ahol monomániák szabják meg a létezés tapintható keretét, Erdély, Bukarest és a Fekete-tenger, a világ tágassága, mert ez az otthon,és a bezártság nyomasztó élménye, mert ilyen is az otthon, amelyből a szalamandrák menekülnek, és amely nélkül nem tudnak élni, mert alapvetően életképtelen lények, és mi kedveljük őket, valahol mind szalamandrák vagyunk, színesek, szürkék meg albínók, de éjszaka ez sokkal ijesztőbb.” (Szalamandrák éjszakái – fülszöveg)

A rendezvény társszervezői: Bod Péter Megyei Könyvtár, Tein, Kovászna Megyei Művelődési Központ, Bookart Kiadó (Csíkszereda).

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.