Sepsiszentgyörgy, 2019. szeptemper 4. / fotó: Toró Atila

olah dezso trio2016. október 27. | Helyszín: Kónya Ádám Művelődési Ház

Október 27-én csütörtökön 20 órától a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban lép fel a budapesti Oláh Dezső Trió.

A zenekar tagjai: Oláh Dezső – zongora; Oláh Péter – nagybőgő; Pecek-Lakatos András – dob.

A budapesti Oláh Dezső Trió egy erdélyi turnén vesz részt, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, melynek időpontjai és állomásai a következők:

2016. október 27., csütörtök - 20 óra - Sepsiszentgyörgy – Kónya Ádám Művelődési Ház
2016. október 28., péntek - 21 óra - Kézdivásárhely – Jazz Cafe Bistro
2016. október 29., szombat - 21 óra - Székelyudvarhely – G. kávézó
2016. október 30., vasárnap - 19 óra - Barót / Olasztelek – Dániel kastély

A sepsiszentgyörgyi koncertre a belépőjegy ára 10 lej.

* * *

Az 1986-ban született Oláh Dezső jazz-zeneszerző és zongoraművész Magyarország egyik legtehetségesebb és legígéretesebb fiatal zenésze, akit több szakmabeli egyenesen zseninek tart. A Junior Prima díjas jazz-zongoraművész zenei pályafutását számtalan szakmai díj és a lehető legváltozatosabb zenei együttműködések szegélyezik.

Az együttes bőgőse, Oláh Péter rendkívül sok formációban jeleskedik. Egyedülálló stabilitása és kiváló szólisztikus képességei révén minden produkció biztos fundamentuma. Bátyjával közös zenekaruk a Trio Acoustic jelentős sikereket könyvehetett el a az elmúlt évtizedben Japánban.

A dobos Lakatos Pecek András az elmúlt évek egyik nagy reménységeként kezdte, s azokat immár jócskán igazolta is. Szakcsi Lakatos Béla New Gipys Jazz együttesében és a Pecek Lakatos Trio tagjaként is hatalmas sikert aratott Londonban. A lassanként már közép-generációs dobos nemzedék egyik legjobbja, aki fiatalon a Magyar Rádióban Maloschik Róbert által szervezett tehetségkutató verseny első helyezettjeként hívta fel magára a figyelmet.

A koncerten Bartók Béla 1915-ben Román népi táncok címmel zongorára írt művének Oláh Dezső által klasszikus jazz zongoratrióra átdolgozott adaptációja hangzik el. Bartók e darabjából két átirat készült eddig, az egyik kamarazenekarra, a másik hegedű-zongora duóra. A fiatal zongorista és társai a hat tánctételből álló mű egészének eredeti karakterét megőrizve, az egyes tételek közötti improvizációkkal adják elő a darabot.

0
0
0
s2smodern

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom