Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

DSCN4750A Turulmadár Ifjúsági Iroda ezév májusában hirdette meg az eddig több mint ötven sepsiszentgyörgyön tanuló fiatal részvételével zajló YEP – Youth Education Programot, melynek keretében 14-18 éves fiatalok próbálhatják ki magukat a projekttervezés és rendezvényszervezés terén, 2016. június-november periódusban.

A fejlesztőprogramra jelentkező fiatalok a projekt első fázisában egy képzésen vehettek részt, ahol a csapatok bemutatkozását követően közösségi problémákat gyűjtöttek egy csokorba a környezetvédelem, kultúra és oktatás, városrendezés és társadalmi-szociális területeken.

A program második felében, a tréning és ötletbörze folytatásaképp olyan, ötfős csapatokban kivitelezett mikro projektek láttak napvilágot, amelyek a korábban diagnosztizált problémákra reagálnak. Az ifjúsági csapatok munkáját júniustól felnőtt mentorok segítik rendezvényötleteik, projektterveik kivitelezésében.

A megvalósított projektek között szerepelnek olyan figyelemfelkeltő, környezetvédelmi és közösségépítő, valamint szórakoztató jellegű rendezvények is, mint:

- Könyv- és játékgyűjtő akció, illetve foglalkozások szervezése a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház gyerekosztálya számára (F&Q csapat)
- Irodalmi- és játékdélután 8-11 osztályos diákok számára (FOCUS csoport)
- Szabadtéri festés, valamint gyerekfoglalkozások szervezése a Főtérre (FOCUS csoport, IB3N5)
- Filmvetítések és közösségi programok szervezése a Lábas házba, valamint a Kónya Ádám Művelődési Házba összesen több mint száz fiatal részvételével (MAMULÁT és IB3N5 csapatok)
- Meteorológiai állomás építése a Kós Károly Szakközépiskola udvarára (ÖKÓSOK csoport)
- Szakképzési lehetőségeket bemutató kisfilm készítése a Berde Áron Gazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola részére (RAINBOW csapat)
- Az Állomás negyed fele vezető mellékhíd állapotának és forgalmának felmérése, további akciók szervezése céljából (ÖKÓSOK csoport)
- Pályatakarítási akciók, biciklis tanulópálya kialakítása céljából (F&Q csapat)

A fenti projektek sora folyamatosan bővül a szervezés és kivitelezés alatt álló eseményekkel, megmozdulásokkal, melyek során a csapatok saját érdeklődési területükön belül dolgozva tanulhatják meg a projekt menedzsment alapjait, mentoruk segítségével. A tanulási folyamat az újabb projektek kivitelezésével nem ér véget, hiszen a fejlesztőprogramban résztvevő csapatok egy csapatépítő hétvégén, kalandtáborban vehetnek részt az utolsó fázisban.

A YEP- Youth Education Programot a Civil Innovációs Alap/Fond de Inovare Civica (Létrehozók: Civil Társadalom Fejlesztésért Alapítvány - FDSC, Romanian - American Foundation, Trust for Civil Society in Central And Eastern Europe, Raiffeisen Bank) és Kovászna Megye Tanácsa/Consiliul Judetean Covasna támogatja.

Bővebb információkért kérjük látogasson el a www.turuliroda.ro oldalra!

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.