Sepsiszentgyörgy, 2019. jînius 28.

fsvny9688w2016. november 4. | Szatmárnémeti

2016. november 4-én, pénteken a Tamási Áron Színház A fösvény című előadásával nyitja meg a VIII. Interetnikai Színházi Fesztivált Szatmárnémetiben. A kétévente megrendezett vándorfesztivál – amelynek legutóbb a Csíki Játékszín volt a házigazdája – a romániai kisebbségi színházak, társulatok seregszemléje. A fesztiválon az erdélyi magyar teátrumok mellett jelen lesz továbbá a nagyszebeni német társulat, a bukaresti Giuvlipen Színház, valamint a Bukaresti Állami Zsidó Színház egy-egy előadással.

 MG 9746Nagyon közelivé vált számunkra a molière-i világ, a szerző egy polgárosodásban kibontakozni próbáló világ fonákságait, visszásságait, emberi botladozásait mutatja be rendkívül árnyaltan és szellemesen. A molière-i vígjátékok attól zseniálisak, hogy a szerző önmagáról mintázta ezeket a szereplőket, így A fösvény címszereplője is Molière egyik alteregója. A humor, az önirónia, és a váratlan tragikus látásmód rendkívül arányos keverése miatt válik ez a műve a drámairodalom talán legfontosabb vígjátékává." - vallja Bocsárdi László, az előadás rendezője.

A turnét megelőzően a sepsiszentgyörgyi közönség is megtekintheti az előadást 2016. október 27-én, csütörtökön 19 órai kezdettel a színház Nagytermében. Jegyek a Kulturális Szervezőirodában kaphatók, illetve interneten a www.biletmaster.ro online jegyértékesítő rendszeren.

0
0
0
s2smodern

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom