Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

PIKNIKBUK32016. november 19-30. | Helyszín: Budapest

A Be SpectACTive! elnevezésű európai projekt keretén belül, a Bakelit Multi Art Center meghívására, a társulat két tagja – Fazakas Misi és Mucha Oszkár - november 19. és 30. között több tréninget tart Budapesten. Az Osonó mindeddig 3 kontinens 25 országában szervezett közösségépítő, csapatfejlesztő és önismereti műhelyfoglalkozásokat, a jelenlegi tréningsorozat célja a kortárs színházi eszközök általi közösségépítés és közönségfejlesztés.

A kilenc ország, köztük Magyarország, Spanyolország, Olaszország, Egyesült Királyság, Szlovénia, Románia, Csehország, Horvátország és Franciaország 12 szervezetét magába foglaló projekt olyan eszközök felfedezését és továbbadását tűzte ki célul, amely során a passzív nézőből aktív néző válhat, kiemelve a résztvevőket a szemlélő pozícióból és cselekvővé téve őket.

Az Osonó számára évek óta fontosak azok az oktatási- színházi formák, amely által az emberek közötti interakció, találkozás és párbeszéd megteremthető. A társulat már több ilyen projektet hozott létre Thaiföldön és Marokkóban, ahol a létrejövő előadások középpontjában a kultúrák közeledése és azon belül a különbözőségek és hasonlóságok felfedezése volt, de Sepsiszentgyörgyön is született hasonló kezdeményezés a párbeszédet, az elfogadást és közös gondolkodást szorgalmazó, a fórum színház eszközeit is felhasználó, a román és magyar fiatalok személyes történeteiből kiinduló produkció által is.

Az Osonó Színházműhely közösségépítő oktatási- színházi munkáját a magyarországi Tiszta Formák Alapítvány támogatja.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.