Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

tekerj sepsi web2016. november 29. | Közlemény


A Háromszéki Közösségi Alapítvány 2015 szeptemberi Tekerj egy jó célért! akciójának célja az volt, hogy Sepsiszentgyörgy Önkormányzatával közösen a város különböző lakónegyedeiben kosárlabda palánkokat szereljenek fel.
Az akció előtt megkérdezett lakosság ugyanis fő prioritásként jelölte meg a kosárpalánkok létesítését, nem véletlenül, hiszen a város Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata példaként szolgál számos sportkedvelő fiatal és gyerek számára.

 

 tekerj hka2015 01  tekerj hka2015 01  tekerj hka2015 01

 

A cél megvalósításáért tavaly 319-en tekertek 8920 kilométert, és a begyűjtött 12 ezer lejből az alapítvány ez év februárjában megvásárolta azt a 8 darab kosárlabda palánkot, amelyből előzetes tulajdonos társulási egyeztetések (figyelembe véve a lakossági fogadókészséget) alapján hármat a Csíki negyedben, a többi ötöt pedig a következő játszóterekre szerelnek fel:

- Hófehérke óvoda környéke (Szemerja)
- Ág utca és Nicolae Iorga közötti játszótér (Penny környéke)
- Domb utcai edzőpark (Szemerja)
- Lendület sétány (Állomás környéke)
- Nicolae Iorga utcai edzőpark

 

A fenti helyszínek kijelölésében fontos szempont volt az is, hogy honnan jöttek a tekerők, hiszen ők aktívan és anyagilag is hozzájárultak ahhoz, hogy ezeket a kosárpalánkokat az alapítvány megvásárolhassa.

Tóth-Birtan Csaba Sepsiszentgyörgy alpolgármesterének tájékoztatása szerint a helyi tanács már elfogadta a Háromszéki Közösségi Alapítvány adományozó levelét, amellyel az alapítvány az elmúlt években vásárolt kültéri kondipark eszközöket és a kosárpalánkokat az önkormányzatnak ajándékozza. A palánkok megvásárlása és a helyszínek kijelölése után most készül a felszerelési terv, majd az építési engedély elfogadása után a cél az, hogy 2017 tavaszától már kosárlabdázni lehessen az említett 8 helyszínen.

Elképzelések szerint az új kosárpályák impregnált, vízhatlan réteggel bevont fa alapú lemezből készülnek, ami sportjátékokra kiválóan alkalmas.


Bereczki Kinga, a Háromszéki Közösségi Alapítvány igazgatója bízik abban, hogy ezek a palánkok sok gyerek álmát valóra váltják, továbbá kezdeményezésük a várost is szolgálja, amely ezáltal biztosítani tudja a helyi kosárlabda utánpótlást.

Az alapítvány éves programjaként a Tekerj egy jó célért! akció a közösségi érzést, a közösségi dolgok iránti felelősségvállalás szemléletét népszerűsíti. A tény, hogy évről évre egyre többen vesznek részt akcióikban, visszaigazolják az alapítvány eredeti elképzelését, miszerint egy közös cél aktív összefogásra készteti a városlakókat. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata pedig továbbra is támogat minden hasonló civil kezdeményezést.

 

(A Városimázs Iroda közleménye)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.