Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Lantos Zoltan Open Source2016. december 3. | Hostel Kultúr pubban

 

2016. december 3-án, Szombaton,  21 órától a sepsiszentgyörgyi Hostel Kultúr pubban koncertezik a budapesti Lantos Zoltán OpenSource formáció.

 


A budapesti Lantos Zoltán OpenSource formáció egy erdélyi turnén vesz részt a Nemzeti Kuturális Alap támogatásával, melynek időpontjai és állomásai:


November 30. –  Temesvár –  Manufactura Handmade Cafe
December. 1. – Székelyudvarhely –  G. Cafe
Dec. 2. - Bálványosfüdő – Grand Hotel Bálványos
Dec. 3. - Sepsiszentgyörgy - Hostel Culture Pub


A zenekar tagjai:

Lantos Zoltán - hegedűk, elektronika
Tálas Áron - zongora, billentyűs hangszerek
Csízi László - dobok


Lantos Zoltán együttese, az OpenSource egy olyan, nehezen behatárolható irányzatot képvisel, amelyben a hegedű ritkán hallható elektronikus és groove-centrikus közegben szólal meg. Mindezt ellenpontozza és átjárja egyfajta meditatív minimalizmus, mélyen áthatva a keleti zenék gondolatiságával és spiritualitásával - lebegés, valahol a kultikus szabadzene, a D'n'B, a Dubstep, a World Music, a Rock és a Nu Jazz határmezsgyéjén. Ugyanakkor valójában semmiképpen sem eklektikus zene ez. Inkább egy organikus centrumból kiáramló, izgalmas, intellektuális játék és beavatás azon az ösvényen, amit ez a sajátságos hegedű-sound már évek óta alakít.

Az OpenSource - nevéből is adódóan - „nyílt forrású” közös műhely kíván lenni, címkék és műfaji határok nélkül. Lantos Zoltán kiváló partnerei fiatal, de már ismert zenészek a magyarországi színpadokon és külföldön is.


(Az OpenSource) több dologban is támaszkodik a Mirrorworld stiláris és esztétikai eredményeire, de valóban új korszakot nyit Lantos új kompozícióival. Az OpenSource elnevezéssel a zenekar vezetője a tiszta forrásra is utal, nemcsak a world music alapállású, de a kommersztől távol tartott felfogásra. A zenekar összeállítása és a szerzemények egyaránt és egyszerre fontosak nála: Lantos valami egészen elképesztően magas szinten tudja a zene rétegeit felépíteni, egymásra rakni. Szinte minden számában van valami szerkezeti trouvaille, és még a régiekbe is olyan új intrókat, táguló-nyitó, vagy szűkülő-záró szakaszokat iktat be, amelyeket bármelyik agyondekorált Morricone megirigyelhetne. Lantost nem csak a zenekari hangzás foglalkoztatja ilyen mélységben, hanem hangszerének, az öthúros és az indiai rezgőhúros hegedűnek elektronikus alterációi is.” (Zipernovszky Kornél - Fidelio)

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.