Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

penz az egbol plakat2016. december 31. | Helyszín: Tamási Áron Színház

 

Az év utolsó éjszakájához ősi idők óta zajos, pompázatos felvonulások kapcsolódnak. Az ostorpattogtatásból és a dobverésből ma már csak a lármára és a felszabadulásra való igényünk maradt. A bánatot, fájdalmat és hibákat pedig nem lehet egyedül hátrahagyni, ezért az ember minden időktől fogva közösségével együtt ünnepli az év utolsó napját. Ezért tartja fontosnak a Tamási Áron Színház társulata, hogy szilveszter estéjén, az év utolsó napján a közönségével, a közösségével ünnepeljen.


Az idei évet egy Ray Cooney kortárs brit drámaíró által megírt, és Zakariás Zalán által színpadra vitt darabbal zárjuk. A Pénz az égből című bohózat az álmokról szól, az új élet reményéről, valamint arról, hogy miként viszonyulnak a szereplők a soha vissza nem térő lehetőségekhez. A pénz iránti hajsza a kezdetben naiv vígjátékot abszurd bohózattá fokozza, amelyben a szereplők kifordulnak önmagukból.


Az előadás szervező elve a nevetés, amely Peter Brook véleménye szerint mindenen túl nagyon mélyen és általánosan emberi, a megmenekülés eszköze és „a legnagyobb ajándék, amit az emberiség Istentől kapott. (…) Nagyon mélyen gyökerezik az európai tradícióban, és ugyanúgy a keletiben is. Minden helyzetben – még a legeslegnagyobb rettegés közepette is – eljön a pillanat, amikor nem veszed, nem veheted csakis és teljesen komolyan önmagadat és az életedet.”


A szilveszteri előadásra 2016. december 31-én este 18 órai kezdettel a színház Nagytermében kerül sor. A szilveszteri előadást követően, január 3-án 19 órától lesz a Pénz az égből című előadás hivatalos bemutatója. Mindemellett január folyamán az előadást még két alkalommal is megtekinthetik, 4-én és 19-én szintén 19 órai kezdettel várjuk Önöket. Jegyeket a Kulturális Szervezőirodában, valamint a biletmaster.ro weboldalon vásárolhatnak.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.