Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

jegszobraszat2016. december 29. | Helyszín: Főtér

 

Igazi premiernek számít az IceArt Románia sepsiszentgyörgyi bemutatkozása. December 29-én, csütörtökön 18 órától leplezik le a több mint két méter magas jégsárkányt, amelyet a főtéren állítanak ki. A jégsárkányt 12 darab másfél méteres jégtömbből előzetesen kifaragják, majd Sepsiszentgyörgyön illesztik össze. Ez alkalommal meg lehet azt is figyelni, hogyan dolgozik egy jégszobrász, Julian a helyszínen élőben faragja ki 2017-et, nyersanyaga négy darab másfél méteres jégtömb.

 

 

A jégszobrászat efemer művészet, utóéletét a közönség is alakíthatja, hiszen az alkotások megtapinthatóak, így az időjárás mellett a "sárkányt az őt simogató nézők is legyőzhetik".   


Julian 2001-ben az Egyesült Államokban sajátítja el a műfaj titkait, két évvel később Nagy-Britanniába költözik, ahol létrehozza az IceArt UK mozgalmat. Tíz éve költözött haza, ahol elsőként hozott létre jégszobrászattal foglalkozó céget.

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.