Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Tavaszi aldozat fotoBarabasZsolt 032017. január 6., január 7. | Helyszín: Háromszék Táncstúdió

 

Az M Studio január 6-án, pénteken 19 órától az Igor Stravinsky zeneműve alapján készült Tavaszi áldozat c. előadását játssza a Háromszék Táncstúdióban. Rendező-koreográfus: Andrea Gavriliu. Január 8-án, vasárnap 19 órától  A Jó, a Rossz... c. produkciót lehet megtekinteni Fehér Ferenc rendezésében.

 

Az előadásokra érvényesek az Ábel bérletek, helyet foglalni, jegyet vásárolni a Kulturális Szervezőirodában (tel. 0267-312104) és a www.biletmaster.ro oldalon lehet.

 

Tavaszi áldozat
Andrea Gavriliu, az előadás rendező-koreográfusa a kortárs tánc nyelvén fogalmazza újra az eredetileg klasszikus balettre írt zeneművet: „...a rituálék, melyben feláldoznak egy fiatalt, akinek a végkimerülésig, a halálig kell táncolnia, ma már kevésbé emészthető. Azt hiszem, az lenne a Tavaszi áldozat legnagyobb hozadéka, hogy sikerüljön egy olyan értelmezést létrehoznom, amely meggyőzi az embereket, hogy hallgassanak Stravinsky-t.”

Az előadás szereplői Polgár Emília, Gáll Katalin, Nagy Eszter, Bajkó László, Orbán Levente, Szekrényes László, Veres Nagy Attila. A produkció rendező-koreográfusa Andrea Gavriliu, a díszletet Alexandru Petre és Lea Rasovszky tervezték, jelmeztervező Riri Coco.

 

 Tavaszi aldozat fotoBarabasZsolt 01  Tavaszi aldozat fotoBarabasZsolt 01  Tavaszi aldozat fotoBarabasZsolt 01

 

fotó Barabás Zsolt

 

A Jó, a Rossz...

A Jó, a Rossz és a K**va anyád c. produkciót műfajilag „színes, blablául beszélő, magyar táncszínházi westernként” határozza meg a rendező, jelezve, hogy nincs konkrét beszélt nyelv az előadásban. Egyúttal pedig rávilágít arra is, hogy a humor itt sokkal fontosabb jelentőséggel bír, mint korábbi előadásaiban. A cím természetesen a nézőnek eszébe juttatja az 1966-ban készült A Jó, a Rossz és a Csúf című western-klasszikust, de markánsan el is távolítja tőle. „Az eredeti történetből mindössze a cím és a hangulat szolgál alapul. A történet itt igen egyszerű. Egy kis közösségről szól, akik mindennapjaikat egymás közt élik meg és élik túl.” – olvasható a szinopszisban. A történetmesélésnél azonban sokkal fontosabb a képi világ, valamint a koreográfiákban kibontakozó helyzetek és viszonyok. „Szeretem a történetet elengedni és csak képekben gondolkodni” – fogalmaz Fehér Ferenc, megjegyezve egyúttal azt is, hogy a folyamat sokkal fontosabb számára az alkotásban, mint maga a végeredmény.

Az előadás szereplői Bajkó László, Deák Zoltán, Gáll Katalin, Nagy Eszter, Orbán Levente, Polgár Emília, Szekrényes László, Veres Nagy Attila. A zenét, ahogy az előadás rendezői koncepcióját és koreográfiáját is, Fehér Ferenc jegyzi. Az előadás létrejöttét a Bethlen Gábor Alap támogatta.

 

 jo rossz M Studio  jo rossz M Studio  

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.