Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

turulmadar ifjusagi iroda2017. január 9. |  Közlemény

 

Mozgalmas évet tudhat maga mögött a sepsiszentgyörgyi Turulmadár Ifjúsági Iroda. Az elmúlt év során a korábban indított programok fejlesztése mellett új projektek indításán is dolgozott az iroda csapata. 

Jelen pillanatban hét rendszerességgel működő, többnyire oktatási jelleggel bíró programot tudhatunk tarsolyunkba. A tavalyi évben újdonságként elindítottunk egy önkéntes platformot, lezajlott a Youth Education Program első szakasza, a kerékpáriskola programunk pedig fejlesztés alatt van, várhatóan 2017 első felében már tanulókat is fogad.

Rendezvényeinken több mint 2500 személy vett részt. Berde Mózsa gyermekfejlesztő programunkban összesen 100 gyermek vett részt, négy településről. Összesen 40 helyi partnerrel dolgoztunk együtt, ezek közül kiemelnénk a Bergennel (Norvégia) való partnerség kialakítását. Önkénteseink összesen 2708 órát tevékenykedtek, az iroda programjait egy állandó- és egy részmunkaidőben dolgozó személy segítette.


Pénzügyi szempontból, megközelítőleg 150 ezer lejből gazdálkodott az egyesület. Összesen 130 személy ajánlotta fel személyi jövedelemadójának két százalékát, adománydobozainkból 800 lej, a Régi Idők Karácsonya adománygyűjtő kampányunkon 2100 lejre vásároltak, amelyet a 2017-es Berde Mózsa Oktatótábor megszervezésére fordítunk. Az idei évünk fontos támogatói: a Norvég Civil Alap, a Civil Innovációs Alap, a Francia Nagykövetség, a helyi önkormányzat és a megyei tanács, valamint helyi cégek és magánszemélyek.


A 2017-es év legfontosabb kihívása a 10 évét töltő iroda tevékenységének összegzése, bemutatása illetve az elkövetkezendő 5 évre szóló működési stratégia megalkotása. Emellett önkéntes csapatunk fejlesztésére szeretnénk a hangsúlyt fektetni az új évben. Fejlesztendő programjaink: Tandem kerékpáriskola elindítása és fejlesztése, Berde Mózsa kör bővítése, újszerűsítése, a The Duke of Edinburgh’s International Award (DOFE) program magyar nyelvre történő átültetése és az ehhez kapcsolódó három éves pályázat első felének megvalósítása nagy-britanniai támogatással.


Furus Levente, elnök

Turulmadár Ifjúsági Iroda

 

 

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.