Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Hargita Tancegyüttes Tancoljatok2017. január 22. | Helyszín: Háromszék Táncstúdió

2017. január 22-én, vasárnap 19 órai kezdettel a Háromszék Táncstúdióban kerül sor, a Hargita Együttes Táncoljatok című előadására.

Az előadásra jegyet vásárolni a Kulturális Szervezőirodában lehet. (Nyitva tartás: hétfőtől csütörtökig 10-16 óra között, pénteken 11-14 óra között. Telefonszám: 0267-312104.)


 ehtet Hargita Nemzeti Szekely Nepi Egyuttes 07  ehtet Hargita Nemzeti Szekely Nepi Egyuttes 07  ehtet Hargita Nemzeti Szekely Nepi Egyuttes 07

Fotó: Toró Attila | 12. Erdélyi Hivatásos Táncegyüttesek Találkozója, 2016

A Hargita Együttes Táncoljatok – táncosok a táncról című produkciójának alkotói maguk a társulat tagjai. Szinte kivétel nélkül hosszú ideje foglalkoznak gyermekekkel, ifjúsági és felnőtt tánccsoportokkal: tanítják, irányítják, segítik őket. Ezzel szemben eddig kevesüknek volt alkalma arra, hogy hivatásos táncosok tolmácsolásában fogalmazzák meg elképzeléseiket. 2015-ben, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával kaptak lehetőséget az önálló alkotásra. A különböző tájegységek táncai az együttes tagjainak megfogalmazása szerint kerültek a műsorba, így a legtöbb hargitás táncos kivette a részét az alkotási folyamatból. A táncetűdöket Gábos Endre szerkesztette egységes produkcióvá. Az előadás során gyimesi, nyárádmagyarósi, gyergyói, magyarózdi és szentbenedeki, tyukodi, mérai, buzai és vajdaszentiványi táncokat láthatnak a nézők.

A hitelességen túl a műsor legfőbb erénye az őszinteség. A táncosok nem rájuk osztott szerepet játszanak el, hanem önnönmagukat mutatják meg, saját érzéseiket fogalmazzák meg az saját maguk által kiválasztott táncok nyelvén.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.