Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

2017. január 22. | Helyszín: Kónya Ádám Művelődési Ház

A Kónya Ádám Művelődési Házban, a Magyar Kultúra Napja alkalmából, január 22-én, vasárnap 18 órától, filmvetítéssel egybekötött szakmai beszélgetést szervez Oláh Katalin filmrendezővel, valamint Csukás Sándor operatőrrel, az Ignácz Rózsa, és az Erdős Renée dokumentumfilmek (időtartam 26-26 perc) alkotóival. A program szervezői a Balassi Intézet Magyarország Kulturális Központja és a Kónya Ádám Művelődési Ház, az eseményre a belépés ingyenes.


Az MTVA pályázatára készített Erdélyi nagyjaink munkacímű sorozatban a rendező a 20. század női íróival kíván foglalkozni. Ez az időszak azért rendkívüli, mert ekkoriban kezdődött a nők emancipálódása. Az addig csak varrni, teázni és szépen ülni tudó kisasszonyok egyszerre munkába állnak, nadrágba bújnak, mi több, verseket, regényeket is írnak, hogy ezzel is bizonyítsák: egyenrangúak a férfiakkal. Ignácz Rózsa életének és munkásságának megismerésével bepillanthatunk az irodalmi élet mellett a színház  világába is, könyvei elsősorban az erdélyi magyarság történelmi viszontagságairól és színháztörténetünk nagy alakjairól szólnak.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.