Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

muvesz mozi Sepsiszentgyorgy 012017. január 27.

Zajlanak az előkészületek a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi by Cityplex megnyitásához. A mozi működtetéséhez szükséges technikai felszerelés üzemképes állapotban van, a személyzet felkészítése jó ütemben halad. A tegnapi nap folyamán a Román Országos Filmközpont (C.N.C.) képviselői tettek helyszíni látogatást, amely a működési engedély megszerzésének utolsó állomása volt, így holnapután, azaz január 27-én megnyitja kapuit a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi by Cityplex.

 

 muvesz mozi Sepsiszentgyorgy 03  muvesz mozi Sepsiszentgyorgy 03  muvesz mozi Sepsiszentgyorgy 03
 muvesz mozi Sepsiszentgyorgy 03  muvesz mozi Sepsiszentgyorgy 03  

fotó Vargyasi Levente

A Román Országos Filmközpont filmszínházakat minősítő öttagú bizottsága látogatott Sepsiszentgyörgyre. Ellenőrizték a vetítőgépek műszaki adottságait, elmondásuk szerint képfelbontás és -minőség tekintetében a 4K-s vetítőgépek az országos átlag fölött vannak és teljes mértékben megfelelnek az európai szabványnak.

A személyzetet a mozit működtető Kónya Ádám Művelődési Ház december folyamán alkalmazta, a felkészítésük lassan a végéhez ér. A mozitermek és a büfé bútorzata a helyén áll, a technikai felszerelés üzemképes állapotban van, és a próbavetítések is lezajlottak.

A mozi két teremmel rendelkezik, amelyekben összesen 156 férőhely van, az egyikben 80,  a másikban 76. Ezekben 2D-s és 3D-s filmek egyaránt nézhetőek lesznek. A filmek kiválasztásában és beszerzésében a Kónya Ádám Művelődési Házzal a Cityplex Kft. dolgozik együtt, ez fogja működtetni a mozibüfét is.

A műsorpolitika kapcsán azt érdemes tudni, hogy a populárisabb hollywoodi filmek és az európai művészfilmek vetítésének egyaránt teret kíván adni a mozi működtetője, annál is inkább, mivel a Művész Mozi név kötelez. Ennek szellemében keresztelték el a mozi két termét is: egyik a Chaplin, másik a Fellini nevet fogja viselni.

A programkínálat és a vetítésekkel kapcsolatos információk a mozi saját honlapján www.arta.cityplex.ro, és facebook-oldalán www.fb.com/ArtaMuvesz lesznek elérhetőek.

 

(A Városimázs Iroda közleménye)

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.