Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

maszkasok haszmann pal muzeum2017. február 20-28. | Helyszín: Haszmann Pál Múzeum, Csernáton

A csernátoni Haszmann Pál Múzeum idén is meghirdeti február 20–28. között a Maszkások múzeumpedagógiai foglalkozását, melyet szeretettel ajánlanak óvónők, tanítók, tanárok figyelmébe, elsősorban, de nem kizárólag, kézimunka-, rajz-, anyanyelvórák / foglalkozások alternatív eltöltésére.


A tevékenység célkitűzése, hogy a résztvevők megismerkedjenek / felelevenítsék farsangi népszokásainkat, hagyományainkat, ezért korosztálytól függően az alábbi témaköröket járják körül: farsangi népszokások a magyar nyelvterületen, jeles napok farsang idején (pl. Bálint-nap, Julianna-nap, húshagyókedd), a csernátoni lovasmaszkázás, arc és álarc – karneválok a nagyvilágban, de mesélnek a régi fonókról, a gyerekekkel ki is próbálják a kukoricabontást, tollfosztást, népdalokat, rigmusok tanulnak. Minden foglalkozásnak van egy gyakorlati része is, ahol elkészíthetnek egy-egy apró, hazavihető tárgyat, így gipszmaszkot festhetnek, vagy éppen farsangi álarcot nemezelhetnek a résztvevők.

 

10–30 fős csoportok / osztályok 50 lejes múzeumi belépővel vehetnek részt a foglalkozáson, melyen minden eszközt, kelléket a múzeum biztosít a résztvevőknek.

 

Érdeklődni, jelentkezni a 0746 103 796-os telefonszámon lehet február 17-ig.

 

Február 25-én, szombaton családi napot tartanak a csernátoni Haszmann Pál Múzeumban. 10 és 14 óra között várnak kicsiket és nagyokat farsangvégi foglalkozásra.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.