Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

varosok dzsungeleben plakat2017. február 26. | Helyszín: Tamási Áron Színház, Nagyterem

2017. február 26-án 19 órai kezdettel kerül bemutatásra Bertolt Brecht-nek A városok dzsungelében című darabja Porogi Dorka rendezésében.

 

Porogi Dorka előző sepsiszentgyörgyi rendezését a Kaisers TV, Ungarn. című Pintér Béla-darabot három éve teltházas közönség előtt játsszuk. A rendező választása ezúttal egy összetettebb, költőibb szövegre esett, amely a szokatlan képzettársításokkal és képekkel elsősorban a befogadó érzékeire hat.


Brecht az egyik legnagyobb német drámaíró. A városok dzsungelében című korai, 1923-ban megjelent drámája rendhagyó, provokatív, rafinált, sokrétű, friss alkotás. A darab két főszereplője George Garga (Kónya-Ütő Bence), egy fiatalember és Shlink (Pálffy Tibor), egy maláj fakereskedő. Kettejük példátlan, mindent felégető, mániákus harca családi és gazdasági helyzetet, individuumot és kapitalista hatalmat egyaránt fenyeget.


„Ha teletömtök egy hajót emberi testekkel, hogy szinte szétreped, olyan magány lesz benne, hogy mind megfagynának.”— írja Brecht. A hátborzongatóan kortárs darab költői, expresszionista eszközökkel teszi mérlegre a nők sorsának, a bevándorlók helyzetének, generációs konfliktusoknak, családi problémáknak és egy teljes társadalom széthullásának a kérdéseit.

 

A bemutatót követően február 28-án, kedden 19 órától ismét megtekinthetik az előadást a színház Nagytermében. Március folyamán két alkalommal is játsszuk A városok dzsungelében című előadást, 3-án és 18-án szintén 19 órai kezdettel. Jegyeket a Kulturális Szervezőirodában, valamint a biletmaster.ro/ weboldalon vásárolhatnak.

 

Szereposztás:
Shlink, a fakereskedő, egy maláji: PÁLFFY Tibor
George Garga: KÓNYA-ÜTŐ Bence
John Garga, az apja: SZAKÁCS László
Maë Garga, az anyja: D. ALBU Annamária
Marie Garga, a testvére: SZALMA Hajnalka
Jane Larry, a barátnője: KOVÁCS Kati
Skinny, egy kínai, Shlink könyvelője: NAGY Alfréd
Collie Couch, a Pávián, strici: DERZSI Dezső
Finnay, a Féreg, szállodatulajdonos: ERDEI Gábor
Pat Manky, a kormányos: MÁTRAY László
Fiatalember: RÁCZ Endre
Maynes, kölcsönkönyvtár tulajdonos: KOLCSÁR József
A Tömpeorrú, kocsmáros: FEKETE LOVAS Zsolt

Narrátor: VASS Zsuzsanna

Dramaturg: LÁSZLÓ Beáta Lídia
Színpadi mozgás: BEZSÁN Noémi
Zeneszerző: TRABALKA Cecília
Látvány: Adrian GANEA és KUPÁS Anna
Rendező: POROGI Dorka

Ügyelő: VERESS Zsóka
Súgó: DOBRA Mária Magdolna

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.