Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

LRA11 0012017. március 8. | Helyszín: „Andrei Mureșanu“ Színház, Arta terem

Az „Andrei Mureșanu“ Színház egy fiataloknak és felnőttek számára egyaránt érdekes kalandot kínál legújabb bemutatójával, a RÁ, az oroszlán című első eredeti román offbroadway musical-jével: Cezar Ghioca szövegkönyve alapján és rendezésében, és Marius Popa által jegyzett eredeti zenével.  Az előadás előbemutatója 2017 március 7-én, a bemutatója március 8-án este 7 órától lesz a Színház székhelyén, az Arta teremben.

 

 

 

Rá, az oroszlán

- Cezar Ghioca és Marius Popa -

Az „Andrei Mureșanu“ Színház színészeire szabva, az ő képességeikre adaptálva, egy innovatív csapat munkájának eredményeként – egy fiatal zeneszerző, és ugyancsak fiatal rendező, aki ebben az esetben szövegkönyvet is jegyzi – a színház elgújabb produkciója a régió egy újabb kulturális színfoltját kívánja nyújtani, egy olyan stílusú produkciót, mely ritka környékünkön, de országos szinten is újszerű. Egy filozófikus off-broadway musical, mely az emberi lét lényegét vizsgálja, állatok archetípusaiba átültetve. Az előadás alapja Marius Popa ötlete volt, akit egy ideje foglalkoztatja a cirkuszi oroszlán története. A zeneszerző és a szövegkönyvíró-rendező találkozása konkretizálta a szöveget, és lehetővé tette egy száz százalékban eredeti szöveg és zene megszületését. Ezt a nem mindennapi kihívást nagy örömmel fogadta az „Andrei Mureșanu“ Színház társulata, akikhez csatlakoztak más színházi alkotók, hogy egy egyedülálló produkciót tudjnanak ajánlani a közönségnek.


Az előadás  megvalósításában részt vesz: Ciprian Teodorescu (Románia Hangja), Sebastian Marina, Kovács Dalma (Románia Hangja), Mirela Bucur, Claudia Ardelean, Elena Popa, Sergiu Aliuș, Mona Codreanu, Costi Apostol, Liviu Popa és  Paula Rotar (Románia Hangja),  a D-Butan-T Színházi Fesztivál első kiadásának nyertese. Az előadás jelmezeit Elena du Soleil, díszletét Raluca Alexandrescu tervezi, zenekari adaptáció: Gabriel Pindici és Marius Popa, koreográfus: Bordás Attila.

Az előadás jegyára 20 lej és megvásárolhatóak a Kulturális Szervező Irodában, előadás előtt a színház pénztáránál, vagy online a biletmaster.ro honlapon.  (Andrei Mureşanu Színház)

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.