Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

IMG 55092017. m'rcius 24.

 

A kassai Thália, a Jelenlét Színház és a Szkéné közös produkciója Sepsiszentgyörgyön

Egy rendkívüli asszonyról, Alma Schindler életéről szól a kassai Thália, a Jelenlét Színház és a Szkéné közös produkciója, amelyet március 24-én Sepsiszentgyörgyön lehet megtekinteni.

 

 

IMG 5160 bIMG 5040A Kántor Kata rendezésében készült előadás szöveg, zene és tánc különleges szövedéke, amely Nagy András műve alapján építi fel Alma Schindler portréját. Az 1879-ben művészcsaládban született Alma Schindler Bécs legszebb leánya, később szívtipró dívája, aki számos rendkívüli férfi múzsája volt: Gustav Mahler zeneszerző, Walter Gropius építész, majd Franz Werfel író felesége, valamint Klimt, Kokoschka és Zemlinsky nagy szerelme. A szövevényes életű nő a történet idején vár valakit, egy Papot, akitől megváltást remél, választ a kérdéseire, paradox módon arra kérdésre is, hogy "Mi a szerelem...?"

 

A Játsszuk azt, hogy... ALMA című produkció egy rendhagyó szóló előadás, melyben a főszerepet a kassai Thália Színház tagja - Varga Lívia alakítja. Az előadás rendező-koreográfusa Kántor Kata, dramaturgja Sediánszky Nóra, zeneszerzője Tóth Andor, a látvány-, díszlet- és jelmeztervező Gadus Erika. Varga Lívia mellett a pap szerepében Madarász Máté látható.

 

A téma a zene, a képzőművészet, az építészet és az irodalom iránt érdeklődők figyelmét is felkelti, mert G. Mahler, A. Zemlinsky, G. Klimt, O. Kokoschka, W. Gropius és F. Werfel alakja is megidéződik a történet által, valamint a hit, a megváltás kérdéskörének paradoxonjai is megjelennek.

 

A vendégelőadás március 24-én, pénteken 19 órától tekinthető meg a Háromszék Táncstúdióban. Jegyek a Kulturális Szervezőirodában kaphatók (nyitva tartás hétfőtől-csütörtökig 10-16 óra között, pénteken 11-13 óra között, valamint előadások előtt egy órával, telefonszám 0267 312104).

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.