Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Mohay plakat2017. március 18. | Helyszín: Székely Nemzeti Múzeum

 

A csíksomlyói Mária-kegyszoborról és a korabeli tanúk által elbeszélt csodákról szóló könyv bemutatójára kerül sor szombaton, március 18-án 18 órától a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Termében.

 

Losteiner Leonárd ferences szerzetes kb. 1810–1815 között keletkezett kézirata  az első magyar nyelven írt munka a kegyszoborról, és először jelenik meg nyomtatásban. A kézirat  kalandos sorsáról, a szerzőről és koráról, a történelmi fejtegetés forrásairól, a csodatörténetek részleteiről, hatásáról Mohay Tamás budapesti néprajzkutató írt tudományos értékelést.

 

A Csíksomlyói Ferences Kolostor által kiadott könyv bemutatója zene- és kultúrtörténeti érdekességekkel fűszerezett: Györfi Erzsébet előadóművész a Cantionale Catholicum énekeiből énekel, a meghívottak közt lesz P. Urbám Erik, az Erdélyi Ferences Rendtartomány házfőnöke.

 

A rendezvény házigazdája Szebeni Zsuzsa, Magyarország Kulturális Központja sepsiszentgyörgyi fiókintézetének igazgatója. A könyvet Szőcsné Gazda Enikő mutatja be.

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.